Frikadellekongen: Sådan laver du Danmarks bedste frikadelle

Hvad er hemmeligheden bag en frikadelle i mesterklasse? Det har Brian Flink Pedersen svaret på.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Brian Flink Pedersen er slagterfagets svar på Michael Laudrup. Hvor Mister driblede med bolden, dribler slagteren fra Silkeborg med sylte, postej, pølser og frikadeller. 

Hans trofæskab i butikken Silkeborg byder på mere end 200 guldmedaljer, som han har vundet i konkurrencer mod slagtere fra ind- og udland. 

De dyster i pølser, leverpostej og frikadeller. 

I weekenden vandt slagtermesteren fra Silkeborg endnu en gang guld på Foodexpo i Herning, hvor han tog sejren med hjem i konkurrencen om at lave Danmarks Bedste Frikadelle.

Finalen blev en sand magtdemonstration. Fire ud af fem finalefrikadeller kom nemlig fra Brian Flink Pedersens virksomhed Pølsemageriet. 

- Det er ikke set før, at en virksomhed har haft fire ud af fem produkter med i finalen, fortæller han. 

Brian Flink Pedersen har også vundet priser for sine hotdogs. Foto: Privatfoto

I oktober blev der indsendt mere end 100 forskellige bud på frikadeller til bedømmelse. Men kun fem blev udvalgt til finalen, og heraf havde Brian Flink Pedersen altså fire ud af fem finalist-frikadeller. 

- Allerede da det kom frem, var der nogen, der begyndte at kalde mig "Frikadellekongen", for det måtte jeg have styr på, og det har vi også, siger Brian Flink Pedersen. 

Vinderen blev en pandestegt frikadelle med syrlig æble, bacon og lidt timian. Slagteren fra Silkeborg var i forvejen regerende mester fra 2022, hvor han vandt med en frikadelle med persille og tomat. 

Fast procedure

Men det er langtfra kun krydderierne, der gør en god frikadelle, hvis man spørger Brian Flink Pedersen, der glædeligt deler ud af tips og tricks til alle fritidsgourmeterne, der jonglerer med frikadeller ude i de danske husholdninger. 

Pølsemageriets frikadeller består ALTID af 25 procent magert kalvekød og 75 procent svinekød, og så er det vigtigt, hvor fint kødet er hakket. 

- Det er vigtigt, du har noget struktur, så den skal ikke være helt finthakket. Den må ikke være gummiagtig. Det bliver den, hvis man kører den for meget og giver den for meget mel, siger han. 

Derfor er det afgørende, hvilken skive man bruger på sin kødhakker, og hvor lang tid man rører sin fars. Og så kommer vi til stegningen. 

- Når man vinder konkurrencer, så handler det om at have en stegeskorpe. Det giver en smag, der er anderledes end det, der er indeni. Så stegningen er supervigtigt. Det er ikke bare at kaste den på panden, lukke øjnene og vente på, at den er klar, forklarer Brian Flink Pedersen.

Ingen smør 

Hvis man har set Spise med Price, vil man nok tænke, at frikadeller selvfølgelig skal steges i rigeligt smør. 

Men så tager man fejl. Brian Flink Pedersen steger ALDRIG sine frikadeller i smør. 

- Nej, nej, nej. Jeg siger ikke, det kan lade sig gøre at bruge smør og få en god skorpe. Men det gør vi ikke. Smør afgiver smag, og det ønsker vi ikke, siger han. 

I stedet bruger han smagsneutral olie, men man kan også bruge svinefedt. 

Brian Flink Pedersen har vundet et hav af priser - særligt for sine pølser. Foto: Privatfoto

I alt har han vundet mere end 200 guldmedaljer for sine produkter. 

Kan du godt blive ved med at holde motivationen, når du har vundet så meget? 

- Vi krydrer det daglige arbejde med konkurrencer – både for sjov og for at teste vores produkter. Så vi bruger resultaterne til at forbedre vores produkter. Vi bliver ikke trætte af det, og vi mangler slet ikke motivation til at fortsætte, siger han. 

Fra på torsdag kan interesserede kunder købe den nye frikadelle i Pølsemageriets butik i Silkeborg og i deres salgsvogn.

Her kan du læse historien om Brian Flink Pedersen, der er sjette generation af et familiedynasti i slagterbranchen. 

I 2022 lavede TV2 Østjylland et længere indslag om Brian Flink Pedersen og hans passion for pølser.

Kort nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden, analysere statistik samt og vise dig funktioner til sociale medier. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid tilbagetrække eller ændre dit samtykke, ved at klikke på ”Tilpas dit samtykke til cookies her” i bunden af siden. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere om brugen af cookies.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her

Funktionelle cookies

Funktionelle cookies giver os mulighed for at huske dine præferencer og forbedre din brugeroplevelse. Disse cookies er ikke strengt nødvendige, men de gør din oplevelse mere personlig og problemfri.

Navn Udbyder
__cf_bm vimeo.com
_cfuvid vimeo.com
AWSALB Amazon Web Services
AWSALB Amazon Web Services
AWSALBCORS Amazon Web Services
AWSALBCORS Amazon Web Services
bcookie LinkedIn
beyondwords no-domain
bscookie LinkedIn
csrftoken instagram.com
JSESSIONID LinkedIn
jwplayer.bandwidthEstimate no-domain
jwplayerLocalId no-domain
lang LinkedIn
LAST_RESULT_ENTRY_KEY youtube.com
li_gc LinkedIn
lidc LinkedIn
pusherTransportTLS no-domain
remote_sid youtube.com

Statistikcookies

Statistikcookies hjælper os med at forstå, hvordan vores hjemmeside bliver brugt, så vi kan forbedre den. Vi forsøger at minimere brugen af eksterne tjenester og sikrer, at dine data anonymiseres så vidt muligt.

Navn Udbyder
_cb Chartbeat
_cb Chartbeat
_cb Chartbeat
_cb_expires Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref Chartbeat
_cb_svref_expires Chartbeat
_cbt Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2 Chartbeat
_chartbeat2_expires Chartbeat
_chartbeat4 Chartbeat
_chartbeat4 Chartbeat
_chartbeat4_expires Chartbeat
_clsk tv2ostjylland.dk
_t_tests Chartbeat
_t_tests Chartbeat
_t_tests_expires Chartbeat
_v__cb_cp Chartbeat
_v__cb_cp Chartbeat
_v__cb_cp_expires Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3 Chartbeat
_v__chartbeat3_expires Chartbeat
bugsnag-anonymous-id no-domain
userId tv2ostjylland.dk
vuid vimeo.com

Markedsføringscookies

Vi anvender ikke selv markedsføringscookies, men vi har valgt at kategorisere en række cookies, som eksterne partnere sætter, som netop markedsføringscookies for at gøre dig som bruger opmærksomme på dem. Vi anvender kun eksternt indhold når det er vores vurdering, at det løfter kvaliteten af vores journalistik eller at det er bydende nødvendigt.

Navn Udbyder
_ga Google
_ga Google
_ga_LVEFKMG087 Google
_ga_VNYPEBL4PG Google
li_alerts LinkedIn
VISITOR_INFO1_LIVE YouTube
VISITOR_PRIVACY_METADATA YouTube
YSC YouTube

Nødvendige cookies

Disse cookies er essentielle for at vores hjemmeside fungerer korrekt. De sikrer grundlæggende funktioner. Uden disse cookies ville siden ikke kunne fungere optimalt.

Navn Udbyder
CookieConsent tv2ostjylland.dk
CookieConsent tv2ostjylland.dk
frequencyCategoryV2 tv2ostjylland.dk
frequencyCategoryV2 tv2ostjylland.dk
frequencyCategoryV2 tv2ostjylland.dk
oj_ovp_session oj.tv2reg.stream
PHPSESSID recruit.hr-on.com
recencyCategoryV2 tv2ostjylland.dk
recencyCategoryV2 tv2ostjylland.dk
recencyCategoryV2 tv2ostjylland.dk
recencyLastVisitV2 tv2ostjylland.dk
recencyLastVisitV2 tv2ostjylland.dk
SRVNAME oj.tv2reg.stream
TESTCOOKIESENABLED youtube.com
tv2_ostjylland_session tv2ostjylland.dk
tv2reg_cookie_consent tv2ostjylland.dk
visitedPagesV2 tv2ostjylland.dk
visitedPagesV2 tv2ostjylland.dk
visitHistoryFrequencyV2 tv2ostjylland.dk
XSRF-TOKEN oj.tv2reg.stream
XSRF-TOKEN tv2ostjylland.dk

Præference-cookies

Præference-cookies husker dine valg, så vi kan tilpasse hjemmesiden efter dine behov. Disse cookies sikrer, at du får en mere personlig oplevelse ved hvert besøg.

Navn Udbyder
NID Google