Festival blev aflyst - men så opfandt de nyt succesfuldt koncept
Grimfest i Aarhus fik aflyst deres årlige festival. I stedet for opfandt de et alternativ, der nu kører videre i løbet af efteråret og vinteren.
Grimfest er en musikfestival, der normalt bliver afholdt hvert år den første weekend i august i Brabrand i det vestlige Aarhus.
I år blev den dog aflyst ligesom alle andre festivaler.
I stedet for valgte arrangørerne at sprede festivallen ud over 13 koncerter hen over sommeren, og det var så stor en succes, at de nu fortsætter med konceptet.
- Vi har næsten fordoblet antallet af publikum fra sidste års festival. Det har været en fantastisk oplevelse at kunne komme med så hurtig en løsning, siger daglig leder af Grimfest, Johanne Barbesgaard, til TV2 ØSTJYLLAND og tilføjer:
- Ellers tror jeg slet ikke, vi ville være her.
Trillebør fyldt med alkohol
Konceptet hedder De Grimmeste Aftner, og i sommers blev det afholdt udenfor i Brabrand. Til efteråret kommer det dog til at foregå i den Rå hal på Godsbanen.
Der vil blive lagt kunstigt græs, opstillet træer og lavet en såkaldt trillebar inden for i hallen.
Gæster kan række et kort i vejret, og så kommer en bartender iført mundbind og handsker forbi med en trillebør fyldt med alkohol. Og efter hver servering bliver der sprittet hænder.
Ifølge Johanne Barbesgaard lever de op til alle retningslinjer:
- Folk skal ikke gå i panik, fordi vi har styr på det. Vi har ikke oplevet en eneste, der er blevet smittet, hvor det kan spores tilbage til os, siger hun.
Udover at Grimfest tjener penge på konceptet, får andre i branchen også noget ud af De Grimmeste Aftner, blandt andre Godsbanen, lokale spillesteder og nationale bookingbureauer.
En tømmerflåde for kulturbranchen
- Hvis branchen går ned, går det ud over os alle sammen, så vi skal stå sammen, for at vi alle kan overleve. Vi har fået en tømmerflåde i form af De grimmeste Aftner, hvor vi kan trække folk med op, og så skal vi alle sammen bare sejle af sted, siger Johanne Barbesgaard.
Hos Godsbanen er direktør Flemming Dybbøl også meget begejstret for ideen.
- Kulturen er presset, så vi må gribe og gøre, så jeg synes, det er super fedt, siger direktøren, men tilføjer:
- Det redder os ikke, men vi får nogle lejeindtægter og andre indtægter, vi ellers ikke ville få.
Han synes generelt, at kulturlivet i Aarhus har fået det bedste ud af en hård situation og nævner AGF, der lavede virtuelle tribuner og Musikhuset, der lavede baggårdskoncerter.
- Jeg synes, der har været mange, der har været dygtige og kreative i stedet for at sidde på fingrene og tude.
De regner med, at den første koncert bliver den 16. oktober, og indtil videre kommer den til at vare fra kl. 17-22.