Flere syge efter at have spist hummus - tyrkisk butik lukket
Fødevarestyrelsen har fredag stoppet produktionen i butikken 'Hos Tyrkeren' i Odder.
Ved et kontrolbesøg fredag fandt Fødevarestyrelsen listeria i fødevare- og produktionsmiljøet i butikken 'Hos Tyrkeren' i Odder. Derfor har de stoppet produktionen af fødevarer.
Det skriver Fødevarestyrelsen på deres hjemmeside.
Kontrollen er resultat af tre registrerede sygdomstilfælde med listeria i Odder, hvor hummus fra ' Hos Tyrkeren Odder' er udpeget som mulig kilde.
De tre sygdomstilfælde betyder også, at fødevarestyrelsen nu råder til, at man smider madvarer ud, der er købt i den tyrkiske butik.
- Forbrugere som har købt eksempelvis hummus, oliven i olie og dadler og andre fødevarer med høj vandaktivitet i 'Tyrkeren i Odder' skal smide disse varer ud, siger fødevarechef Birgitte Horn.
Læs også:
Risikoen for at blive syg af listeria er størst for ældre og folk med nedsat immunforsvar samt gravide.
Listeria
Sunde og raske personer bliver sjældent alvorligt syge af en listeriainfektion. Tegn på listeriainfektion kan være kortvarig diarré, influenzalignende symptomer, feber og hovedpine og i sjældne tilfælde mavetarmproblemer.
Symptomerne kan opstå få dage efter, at man er blevet smittet og helt op til to måneder efter. De fleste bliver syge efter 2-3 uger efter at være blevet smittet.
Kontakt din læge, hvis du har mistanke om at være smittet med listeria.
Kilde: Fødevarestyrelsen