Forvirring om hundesmiley-ordning

Hundeavlere og ejere af hundepensioner ved ikke, hvad de skal gøre for at leve op til den nye smileyordning, der skal sikre mod vanrøgt af hunde

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Smileyordningen trådte i kraft 1. april og skal hindre vanrøgt af hunde. Genrefoto. Foto: TV 2 | ØSTJYLLAND / Dyrenes Beskyttelse

Første april trådte den nye hundesmileyordning i kraft. Ordningen betyder, at kenneler og hundepensionater når som helst kan få uanmeldt besøg af en kontrollant fra Fødevarestyrelsen.

Besøget vil efterfølgende resultere i en glad, sur eller mellemfornøjet smiley, som forbrugerne så kan orientere sig efter, når de skal købe hvalp eller have passet hunden i deres ferie.

Vi ved ikke, hvad vi skal gøre for at få en god smiley og det synes jeg faktisk ikke er i orden. 
Benny Thyregod, hundepensionsejer

Af samme grund higer kennelejerne naturligt nok efter gode karakterer, når myndighederne kommer på besøg.

Men hverken de hundeavlere eller hundepensionsejere, som TV2 ØSTJYLLAND har fået nogen information fra Fødevarestyrelsen om præcis, hvad der skal til for at få en glad smiley.

Giver ingen mening

- Vi har fået at vide, at der kommer en smileyordning, men vi ved ikke, hvad der skal til for at leve op til den, fortæller Benny Thyregod, der ejer hundepensionen Happy Dog Øst i Hovedgaard.

- Vi ved ikke, hvad vi skal gøre for at få en god smiley og det synes jeg faktisk ikke er i orden, for så kan de jo komme i morgen og så kan man få en sur smiley, fordi man ikke ved, hvad der skal til for at få en glad, fortsætter han.

Han mener ikke, det giver mening at hundepensionerne er omfattede af smileyordningen, for folk vil jo ikke komme en anden gang og få deres hunde passet i en hundepension, hvis hundene har haft et dårligt ophold der.

Fik besked for 14 dage siden

Gitte Morell, der driver Kennel Cabaka i Malling med 12 hunde og 16 hvalpe, aner heller ikke, hvad hun skal gøre for at ramme plet i den nye ordning. 
-   Jeg har ikke fået noget materiale fra myndighederne om Smileyordningen. For 14 dage siden fortalte Dansk Kennel Klub mig, at der kom en smiley-ordning. Mere end det ved jeg ikke.

- Min kennel er jo 21 år siden og dengang vi byggede huset og lavede 100 kvadratmeter til hundene fik vi det hele godkendt af myndighederne, lyder det fra Gitte Morell, der håber, at hun undgår problemer med den nye smileyordning.

- Jeg arbejder jo bare med mine hunde og går ikke så meget op i politik.

Østjylland har oplevet flere sager om massiv vanrøgt. Husker du sagen om de 24 vanrøgtede hunde, hvor 11 måtte aflives med det samme.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her