Minister til utålmodige østjyder: Nu tager vi første skridt

Østjyske borgmestre glæder sig over E45-udvidelse, men de efterlyser endnu mere asfalt. Transportministeren erkender behovet

Det er fint, at E45 udvides mellem Aarhus S og Skanderborg S, men der er behov for langt mere asfalt til den østjyske motorvej.

Det er meldingen fra Business Region Aarhus, der taler på vegne af de østjyske kommuner.

Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens og medlem af formandskabet i Business Region Aarhus, peger på, at der går flere år, inden trafikanterne får glæde af udvidelsen.

- Alle undersøgelser viser, at trængslen blot vil stige i den mellemliggende periode. Vi opfordrer derfor til, at Folketinget også har fokus på en løsning for de øvrige strækninger på E45 fra Vejle Nord til Randers, siger han i en pressemeddelelse og uddyber:

- Trængslen stiger allerede markant år for år, og dermed også de medfølgende gener for erhvervsliv og borgere. Vi ved, at virksomheder, der skal beslutte, hvor de vil placere sig, har infrastruktur som en afgørende parameter og derfor truer den nuværende udvikling væksten i hele Østjylland, siger Peter Sørensen. 

Peter Sørensen forklarer, at Business Region Aarhus anerkender, at den politiske situation gør, at det økonomiske råderum på finansloven er indskrænket som følge af, at behandlingen af regeringens 2025-plan er udsat.

For et par uger siden var det Venstres bagland i Horsens, der konstaterede, at en udvidelse fra Aarhus til Skanderborg langtfra er nok.

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) forstår godt, at de østjyske borgmestre og andre efterlyser endnu mere asfalt, men han opfordrer dem til at slå koldt vand i blodet.

Han minder om, at kassen ikke ligefrem bugner med penge, så derfor bør man tage den berømte ja-hat på.

- Der er ingen tvivl om, at der fra Vejle til Aarhus S er en voldsom trængsel på E45, men nu tager vi første skridt i den rigtige retning, og det synes jeg, vi skal glæde os over, siger han til TV 2 I ØSTJYLLAND.

Da regeringen trådte til sidste sommer, skrev den i sit grundlag, at der skal kigges på trængslen på E45.

På spørgsmålet om, hvorfor regeringen først gør noget nu, svarer Hans Christian Schmidt:

- Vi har haft behov for at undersøge og analysere mulighederne.

I finanslovaftalen er der afsat 500 millioner kroner til udvidelsen.  Når plangrundlaget for E45-udvidelsen er på plads, skønnes selve udvidelsen at kunne gennemføres på tre-fire år.

Guldsmede frygter røvere med mundbind

Guldsmede frygter røvere med mundbind

Byggeplads Aarhus Ø

Mere corona-kontrol med udenlandsk arbejdskraft

Hornslet Skole pavillon

Ny skole på vej: Her er de mulige placeringer

Mundbind maske

Krav om mundbind udvides i dag: Butikkerne er forberedt

image00001

Den etbenede jyde cykler for fred

Udestue

Flemming har været coronasmittet og isoleret fra familien i fem uger