Gitte sagde op og satsede – sådan går det i dag
Gitte Hansen droppede sit faste job som bibliotekar for at blive fuldtidsblogger. Den beslutning har hun ikke fortrudt.
Det er et år siden, vi mødte Gitte Hansen første gang. Her havde hun lige sagt sit job som bibliotekar op for at gå fuldtid med sin madblog, nogetiovnen.dk.
Dengang sitrede det i hele hendes krop af spænding – for hvordan skulle det gå, og var det helt forkert at sige op og farvel til kollegerne på Randers Bibliotek?
Sitre; det gør det stadig, men nu er det af eufori og glæde over beslutningen.
- Det har været et vildt år, konstaterer en meget glad Gitte Hansen.
En ny frihed
Arbejdet med at drive en madblog kan nemlig foregå over det meste og på alle døgnets timer, så Gitte Hansen har fået en anden frihed, end da arbejdstiden hed 8-16.
Så da sommervarmen kom i maj, rykkede hun ud i sit sommerhus med computeren.
- Jeg kniber mig bare i armen. Kan det virkelig passe, at jeg kan sidde og arbejde sådan et lækkert sted uden at have dårlig samvittighed? Det sætter jeg virkelig stor pris på, fortæller Gitte Hansen.
At det bliver puttet flere timer i projektet med bloggen kan også ses på trafikken fra brugerne. I det seneste år har der været mere end 10 millioner besøgende – og det er knap to millioner mere end året forinden.
Dermed kan forretningen også godt køre rundt, selvom der var nedgang i reklameindtægterne på bagkant af coronapandemien.
- Jeg var bange for, økonomien ville holde mig vågen om natten, men det har slet ikke været et problem. Jeg er bare blevet motiveret og bruger det som en udfordring.
Fællesskabet er et andet
Ved at gå fra at være lønmodtager til selvstændig mistede Gitte Hansen også en masse kolleger. Den daglige faglige sparring foregår ikke længere på samme måde, og det sociale skal hun nu selv planlægge.
- Jeg var virkelig glad for mit arbejde og savner mine kolleger megameget, men de stopper jo ikke med at eksistere. Dem kan jeg stadig tage initiativ til at se. Så er det bare på en café i stedet for, siger hun.
Samtidig er hun blevet en del af et erhvervsnetværk i Randers med 50 kvinder – q-vinderne.
- Jeg er den eneste madblogger i netværket, så det er virkelig spændende at møde nogen fra andre brancher og høre om, hvilke udfordringer de har i dagligdagen.
Holde sig på stikkerne
Heldigvis for Gitte Hansen kan hun godt lide at arbejde. Det er nødvendigt, når man er selvstændig, og der måske ligger en fare og lurer ude i fremtiden.
I hendes tilfælde er den fare en chatrobot ved navn ChatGPT. Den kan svare på alverdens ting og altså også hjælpe med opskrifter, som kan gøre Gitte Hansens arbejde og hjemmeside overflødig.
- Nu er jeg jo nødt til også at tænke worst-case scenario, men jeg har arbejdet mig op gennem mange år og ved, at der kommer gode og dårlige måneder, så det handler om at passe godt på sine penge, siger hun.
Og indtil videre går det jo fremad med antallet af besøgende på hjemmesiden, så Gitte Hansen vil også gerne give lidt opbakning og et godt råd til andre, der overvejer at droppe det faste job.
- Der skal være en nerve. Hvis du stadig har lyst og går i gang med dit projekt, når du kommer træt hjem fra dit nuværende arbejde, skal man prøve det af – og så skal du være vedholdende!