Politikere står fast: Busserne i Randers skal blive sammen
Onsdag besluttede medlemmerne af Randers Kommunes udviklingsudvalg at kæmpe for, at alle busserne skal have fælles mødested
Busterminalen i Randers er blevet en varm kartoffel, efter det er kommet frem, den muligvis skal flyttes for at gøre plads til projekt 'Byen til vandet'. De lokale politikere vil dog nu kæmpe for at holde by- og regionalbusserne sammen.
Det blev besluttet på et møde i udviklingsudvalget onsdag. Politikerne indstiller til byrådet, at busserne fortsat skal have fælles mødested enten på den nuværende placering eller på Gasværksgrunden nær stationen.
- Udviklingsudvalget lægger vægt på, at både bybusser og regionale busser i fremtiden har en form for terminal eller fællesstoppested. Det er vigtigt, at der er et sted i byen, som betjenes af så godt som alle busser således, at man kan skifte bus på en god og effektiv måde, siger Claus Omann Jensen (V), der er formand for udviklingsudvalget.
Forvaltningen var ellers kommet op med tre scenarier, hvor busserne ville blive spredt. Regionalbusserne skulle holde på et grønt område i Toldbodgade, og bybusserne skulle så enten holde på Jens Otto Krags Plads, på Østervold eller blive i Dytmærsken.
Kun det sidste var der politisk opbakning til, og så blev Gasværksgrunden altså også bragt i spil.
Borgerne vil blive hørt
Under alle omstændigheder skal der gøres noget i Dytmærsken, hvis der skal være plads til projektet 'Byen til vandet'.
Derfor blev forvaltningen bedt om at undersøge, om det er muligt at reducere busterminalens pladsbehov ved, at busserne får endestation og depot på Gasværksgrunden eller i Toldbodgade.
Undervejs i forvaltningens undersøgelse vil centrale aktører blive hørt, ligesom borgere vil blive informeret løbende om arbejdet. Når mulighederne er undersøgt nærmere, vil der blive gennemført egentlig borgerinddragelse.
Årsagen til, at busterminalens fremtidige placering er i spil er, at området har en strategisk vigtig placering i forhold til at få byen åbnet mod vandet. Derfor besluttede byrådet i november, at området, hvis det skal ændres, skal ændres til en åben bymæssig bebyggelse med mulighed for boliger, butikker og grønne områder.
Der har også været snak om at ændre området til et lukket butikscenter, men den ide er blevet afvist og bliver ikke til noget.
- Det er vigtigt, at vi får mulighed for at udvikle byen på den nuværende busterminal for at sammenbinde byen og vandet. Netop dette areal ligger lige i hjertet af vores by, og det er her sammenhængen mellem vores charmerende gamle midtby og de nye spændende udviklingsområder ved vandet kan skabes, siger borgmester Torben Hansen (S) om projektet.