Skoledreng overfaldet og filmet i middagspausen

En elev på Tirsdalens Skole i Randers-bydelen Kristrup er blevet slået af en gruppe andre elever, som også skulle have filmet overfaldet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Tirsdalens Skole i Randers har været centrum for en alvorlig voldsepisode mellem flere elever. Foto: Google Street View

En alvorlig hændelse har fundet sted på den randrusianske folkeskole Tirsdalens Skole i bydelen Kristrup. En gruppe elever har angiveligt overfaldet og slået en anden elev.

Vi har hørt, at der er optagelser af episoden, som florerer. Den forsøger vi at få identificeret, og når det lykkes, vil vi forsøge at få den fjernet hurtigst muligt.
Jakob Christiansen, kommunikationsrådgiver, Østjyllands Politi

Det skulle være sket i begyndelsen af november på skolens grund.

- Vi kan bekræfte, at vi har fået en anmeldelse om, at en elev er blevet slået i skoletiden af andre elever, siger kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi Jakob Christiansen til TV2 ØSTJYLLAND.

På sociale medier deles angiveligt en video af overfaldet.

- Vi har hørt, at der er optagelser af episoden, som florerer. Den forsøger vi at få identificeret, og når det lykkes, vil vi forsøge at få den fjernet hurtigst muligt, siger Jakob Christiansen. 

Ved du noget om sagen?

Hvis du ved noget om episoden på Tirsdalens Skole eller er i besiddelse af videoen, så kontakt gerne journalist Mads Otte på maot@tv2oj.dk.

Eller skriv ind her:

Tip os

Under den kriminelle lavalder

Hvad der helt præcist har ført til overfaldet vides ikke. Det er Østjyllands Politi i gang med at undersøge. 

Alle de implicerede er umiddelbart under den kriminelle lavalder på 15 år, og derfor er det politiets forebyggelsesenhed og de sociale myndigheder, der ser på, hvad der er sket, og hvad der skal ske fremadrettet. 

Unge under 15 år kan heller ikke blive sigtet for vold.

Tirsdalens Skole ligger i den sydlige del af Randers i bydelen Kristrup. Foto: Google Maps

Forældre til elever på skolen har fået besked om episoden fra ledelsen via Aula. 

Beskeden er TV2 ØSTJYLLAND kommet i besiddelse af.

'Løser ikke konflikter på denne måde'

Heri står der blandt andet, at der har været en slåskamp i skolens middagspause på området for 7. og 8. klasser på skolen.

- Vi har over middag været i alle 7. og 8. klasser samt specialklasserækken for at understrege over for eleverne, at vi ikke løser eventuelle konflikter på denne måde, står der blandt andet i beskeden, der er underskrevet 'skolens ledelse'.

Er jeres barn i besiddelse af en video beder vi jer sørge for, at denne bliver slettet og ikke delt videre.
Skolens ledelse

Heri lyder det fra ledelsen, at også den er bekendt med, at episoden muligvis er blevet optaget på en telefon og delt på de sociale medier.

- Vi opfordrer til, at I drøfter det derhjemme. Er jeres barn i besiddelse af en video beder vi jer sørge for, at denne bliver slettet og ikke delt videre, lyder det på Aula.

Håndteret efter retningslinjerne

TV2 ØSTJYLLAND har også talt med skolens leder Louise Timm Eriksen, der på skrift bekræfter, at der har været en konfliktfyldt episode mellem elever. 

- Den har vi håndteret efter de retningslinjer, vi har for den slags, og vi arbejder på, at alle kommer godt videre, skriver lederen til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det er mit indtryk, at vi har en god skole, hvor det er trygt at komme, og det er vores overbevisning, at der er tale om en enkeltstående episode, skriver hun videre. 

Børns Vilkår: Snak med dit barn

Videoer af overfald, der deles på sociale medier, er et kendt fænomen hos Børns Vilkår, der i perioder får henvendelser om det på Børnetelefonen. 

- Videoer kan være med til at inspirere andre unge på den måde, at de imiterer eller kopierer hinandens adfærd. Desværre også når det er en usund og krænkende adfærd, siger Kathrine Elmose Jørgensen, der er ekspert i digitale medier hos Børns Vilkår, til TV2 ØSTJYLLAND.

Gode råd til børn og forældre

Hvis du er barn eller ung og vidne til digitale krænkelser: 

  • Tal med en voksen om hændelsen

  • Anmeld videoen, hvis den florerer på sociale medier 

  • Det kan hjælpe at dele dine tanker med venner, hvis de også har set videoen 

Hvis du er forælder: 

  • Skab tillid i dialogen med dit barn ved at have en ikke-fordømmende tilgang 

  • Spørg dit barn, om barnet er bekendt med videoen 

  • Snak med barnet, om barnet er påvirket af videoen  

  • Tal med dem om, at det kan være strafbart at dele den slags videoer, og at det kan have konsekvenser for den person/de personer, som optræder i videoen - for eksempel at de kan blive kede af det, føle sig ydmygede og miste tillid 

Du kan kontakte Børnetelefonen her

Kilde: Børns Vilkår

Det kan være svært for børn at tage initiativ til at tale med voksne om det, og derfor skal forældre huske at have en tilgang uden fordømmelse, lyder det.

- Vi kan se, at mange unge ikke tager kontakt til forældre, hvis de ser noget ubehageligt eller grænseoverskridende online. Blandt andet fordi de er bekymrede for, at det vil føre til øget kontrol med deres måde at være på sociale medier på, for eksempel at forældrene forbyder barnet at være på et socialt medie, siger hun. 

 

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her