Internat giver afkald på penge: Vil undgå dumping i naturen

Østjysk dyreværnsinternat gør det nu som det første i landet gratis at aflevere dyr til internatet

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Katten Nanna her havde helt mistet gejsten, da hun blev indleveret til internatet. Foto: Dansk Dyreværn Århus

Dansk Dyreværn Århus frasiger sig en stor årlig indtægt for at få færre dyreejere til at efterlade deres kæledyr på en rasteplads, i skoven eller et helt tredje sted. Internatet gør det nemlig nu gratis at aflevere dyret.

Det er bare trist at høre om sager, hvor et dyr har gnavet sig ud af den papkasse, det var efterladt i. Så render det bare rundt uden at kunne klare sig selv og dør.
Kalle Fisker, Dansk Dyreværn Århus 

- Vi håber, at folk så afleverer dyret på en ordentlig måde fremover. Vi oplever især problemer med katte og kaniner, som ikke skal være mærket. Det er ikke sjældent, vi finder en papkasse med katte, siger formand for Dansk Dyreværn Århus, Kalle Fisker, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Og så er det jo bare trist at høre om sager, hvor et dyr har gnavet sig ud af den papkasse, det var efterladt i. Så render det bare rundt uden at kunne klare sig selv og dør, fortsætter han.

Priserne for at give sit dyr videre til et internat varierer efter sted og dyr, men det kan nemt koste 800 kr. for en hund. Dansk Dyreværn Århus tjener normalt 140.000 kr. årligt på at modtage dyrene.

- Jeg kunne forestille mig, at hvis en familie var blevet træt af deres kanin, så kunne man blive fristet af bare at stille den ved en legeplads og håbe på, nogen fandt den, i stedet for at skulle betale for at lade et internat tage sig af den, siger Kalle Fisker.

I Randers Regnskov sluger komodovaranen Chuck Norris en kanin på omkring 30 sekunder. Se hvordan det ser ud her. 

Men det er altså af stor betydning for dyreværnsinternaterne at vide noget om de dyr, der bliver indleveret.

- Når dyrene indleveres af ejeren, kan der videregives informationer om dyrenes adfærd og tidligere leveforhold til potentielle nye ejere, hvilket gør det lettere at finde et godt hjem til dem. På den måde undgås det at sende dyr ud i hjem, hvor de ikke trives, forklarer formanden.

Antallet af dyr, der bliver indleveret på den rigtige måde hos Dansk Dyreværn Århus, har været faldende, men man håber på med den nye ordning, at tallet vil stige.

Ordningen træder i kraft fra i morgen den 1. februar.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her