Nu bliver din festival-øl mere bæredygtig

Med genbrugelige plastglas vil Northside og tre andre festivaler mindske mængden af plastaffald.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Den aarhusianske musikfestival Northside er med i det nye initiativ, der skal sænke forbruget af plastik Foto: David Leth Williams/Ritzau Scanpix

Festivalgængere på fire af Danmarks største festivaler skal fremover nyde deres kolde drikkevarer fra glas af genbrugeligt plastik.

Det vil østjyderne blandt andet opleve på den aarhusianske musikfestival Northside og når den store Grøn-karavane kommer til Aarhus.

Festivalerne Northside, Roskilde Festival, Tinderbox og Grøn har hvert år langet over to millioner engangsplastkrus over disken, men det skal der altså ændres på.

Her ses de plastikkrus, der skal benyttes på festivalerne. Billedet er taget i forbindelse med præsentationen af initiativet fredag. Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Det oplyses i en pressemeddelelse.

De gamle glas af engangsplast bliver på årets festivaler erstattet af genbrugelige plastglas, som er udviklet af Tuborg i samarbejde med de fire festivaler.

Tuborg har løbende fået rådgivning fra miljøorganisationen Plastic Change for at finde den rette løsning. Løsningen indebærer blandt andet, at Tuborg stiller en ny, mobil opvaskemaskine til rådighed, der besøger de fire festivaler.

Gigantisk opvaskemaskine

Opvaskemaskinen bliver 13,4 meter lang og kan vaske over 9000 genbrugsplastglas i timen.

Glassene bliver således vasket på stedet, og når de bliver slidte, bliver de sendt tilbage til leverandøren, som sørger for, at materialet bliver genbrugt.

I 2017 indtog Thomas Helmig scenen på Northside, og publikum tog imod bysbarnet. I år finder den aarhusianske festival sted i dagene 6.-8. juni. Foto: Ida Guldbæk Arentsen - Ritzau Scanpix

De genbrugelige plastglas bliver produceret i Herning af Kifa Plast.

Plastic Change, der arbejder for at skabe mere opmærksomhed på konsekvenser ved plastaffald, kalder projektet "en vigtig sejr i kampen mod unødvendig engangsplastik".

- Det er første gang, at de fire festivaler arbejder sammen, og de skal have ros for sammen med Tuborg at gøre en indsats for at knække kurven for plastaffald, siger Henrik Beha, stifter af Plastic Change, i pressemeddelelsen.

Han forventer, at initiativet vil inspirere andre til at gå samme vej.

VIDEO: Det flyder med plastik i de østjyske lystbådehavne. Se video fra i går, torsdag den 4. april.

Også miljøminister Jakob Ellemann-Jensen (V) ser gode perspektiver i tiltaget.

- Det her er den type af samarbejder, som vi har brug for, hvis vi for alvor skal gøre noget ved vores genbrug og genanvendelse. Det skal vi, fordi vi ikke kan fortsætte med at forbruge plastik, som vi gør i dag, siger han i forbindelse med lanceringen.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her