Kent jubler over, at nødløsning til socialt udsatte nu bliver permanent: - Ellers sidder jeg jo alene
KFUM's Sociale Arbejde har i kampen mod ensomheden startet projekt "Social Drive Out", hvor de bringer samvær ud til borgerne.
Coronapandemien har været hård for mange ældre og i forvejen udsatte mennesker.
Mange af dem har nemlig været nødsaget til at sidde isoleret derhjemme på grund af frygt for coronasmitte.
Det er en ensom tilværelse, og netop derfor startede KFUM's Sociale Arbejde sidste år omkring påske et projekt, hvor de bringer samvær ud til borgerne.
En af dem, som benytter sig af det, er Gudrun Kock fra Allingåbro.
- Jeg bor jo alene, så det er sådan et lille afbræk lige at komme ned og snakke med nogle, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.
Hun kommer i et af de otte drive-out-steder, som KFUM's Sociale Arbejde har etableret på Norddjurs i form af lokale cafeer.
Det samme gør Kent Jacobsen, der også bor i Allingåbro.
- Det er på grund af fællesskabet jo. Og vi får god morgenmad. Ellers sidder jeg jo alene for det meste, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.
Både frivillige og udsatte nyder tilbuddet
En af dem, som sørger for det, Kent Jacobsen kalder morgenmad, er Grethe Friberg. Hun er nemlig frivillig i cafeen i Allingåbro.
- Sidste år, da alt var lukket ned, fik vi en opfordring til at stille os til rådighed. Og der manglede vi jo noget at lave, og så er vi jo blevet helt afhængige af det siden, fortæller hun til TV2 ØSTJYLLAND.
Læs også:
- Behøvet for at komme helt ud i de små landsbyer og de mindre samfund, det var altafgørende for, at vi kunne komme ud til den gruppe af borgere, der normalvis ikke ser så mange mennesker, og via coronapandemien er blevet endnu mere isoleret, fortæller Kenneth Flammild, der er leder af socialtilbuddet, Cafe Grenaa, der har oprettet de otte drive-out-steder på Norddjurs, til TV2 ØSTJYLLAND.
Nødløsning bliver permanent
Og hvad der startede som en nødløsning i en særlig ensom tid, har vist sig at være den helt optimale måde, at sikre socialt samvær for udsatte borgere.
Derfor har Socialstyrelsen bevilget 7,4 millioner kroner til at sikre det forsatte arbejde.
Det lader derfor til, at det, som startede som en nødløsning, nu bliver permanent.
- Vi fortsætter med det her uanset hvad - også efter coronapandemien. For det giver god mening at være til stede lokalt, siger Kenneth Flammild.
Og den melding vækker også glæde blandt brugerne.
- Jeg synes, det er fantastisk, siger Kent Jacobsen.