Derfor siger de nej: - Man skal ikke kunne gå fra værtshus til værtshus
Et rødt flertal stemte i dag nej til at afskaffe den udskældte 30 minutters bordbestillingsregel. Regeringen er dog ikke afvisende overfor at afskaffe reglen, hvis et bedre alternativ viser sig.
Det skal ikke være let at gå direkte fra værtshus til værtshus.
Det mener Malte Larsen fra regeringspartiet Socialdemokratiet.
Socialdemokratiet, SF, Det Radikale Venstre og Enhedslisten, stemte i dag imod et beslutningsforslag fra Venstre om at afskaffe 30 minutters bordbestillingsreglen.
30 minutters reglen betyder, at man skal reservere plads indendørs på restauranter og barer mindst en halv time, inden man ankommer.
Bump på vejen
Argumentet for 30 minutters reglen er ifølge folketingsmedlem for Socialdemokratiet Malte Larsen at lave bump på vejen for ikke at risikere en smittespredning, der løber løbsk.
- Ved en fuldstændig genåbning af værtshusene, så kunne man gå fra værtshus til værtshus og finde ud af, om der er plads, måske bumpe ind i mennesker der, og det er jo altså kontakten mellem mennesker, der giver smittespredningen.
- Man kan godt sige, at pubcrawls er en af de ting, man vil forhindre, og det er i hvert fald effektivt, at man skal vente 30 minutter. Så bliver man måske siddende der, hvor man er, siger Malte Larsen.
Åben for bedre alternativer
Ifølge Malte Larsen, så er regeringen ikke katagorisk afvisende overfor at afskaffe 30 minutters reglen. Der skal bare være et forsvarligt alternativ klar, før de vil stemme for en afskaffelse.
- Det er klart, at hvis der kan findes en løsning, der tilgodeser, at man kan fjerne en regel, der giver et gennemtænkt bump på vejen, og giver den samme lave smittespredning, så skal vi være åbne over for alternativer, siger Malte Larsen.
Statens Serum Institut er ved at regne på en model, der kan erstatte det omstridte reservationskrav.
Venstre, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti stemte ja til at afskaffe 30 minutters reglen.