TV-reklame skal skaffe ny kommunaldirektør til Randers
Randers har brugt 300.000 kr. og fået produceret en landsdækkende TV-reklame for at finde ny kommunaldirektør
Et stillingsopslag i avisen eller på nettet er ikke længere nok, når man skal gøre opmærksom på et topjob i kommunen. Ihvert fald ikke for Randers.
Efter den seneste kommunaldirektør forlod jobbet, sandsynligvis p.g.a. dårlige arbejdsforhold, har Randers Kommune sat alle sejl ind for at finde en afløser på posten. Kommunen har sat 300.000 kroner af til rekrutteringen. Penge, der dels går til et rekrutteringsfirma og dels går til annoncer såsom reklamen herunder, der er blevet vist i tre uger på TV 2 News.
Kommunaldirektøren arbejder tæt sammen med borgmesteren og er den øverste chef for kommunens administration. Derfor er det vigtigt at få en dygtig mand eller kvinde på posten.
- Det er den vigtigste post. Det er borgmesterens nærmeste medarbejder. Det er chefen for alle de ansatte i kommunen og også krumtappen i samarbejdet mellem lederne. Så det er den vigtigste post, siger Roger Buch, forskningschef ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, til TV 2 | ØSTJYLLAND.
Læs også:
Og det er netop på grund af postens store betydning, at Randers Kommune vælger at bruge 300.000 kroner på rekrutteringen.
Fået god respons på tv-reklame
- 300.000 kroner er mange penge. Når vi vælger at bruge dem, er det fordi, vi skal have den helt rigtige til at varetage en samlet kommuneøkonomi på cirka 6 mia. kroner. Det kræver stor viden, indsigt og evne til at drive udvikling og implementere beslutninger og skabe handling. Det er en kompliceret opgave og kræver, at vi finder den helt rette, som kan varetage opgaven for byrådet, siger borgmester Claus Omann Jensen (V) til TV 2 | ØSTJYLLAND.
Det er firmaet Muusmann, der står for rekrutteringen af den nye kommunaldirektør. Direktøren for Muusmann, Lars Muusmann, har ikke ønsket at udtale sig om processen, men siger til TV 2 | ØSTJYLLAND, at de har fået god respons på den tv-reklame, de har brugt i rekrutteringen.
Vi kunne tilbage i november fortælle om det dårlige politiske klima i kommunen, der ifølge centrale politikere var skyld i, at flere topembedsmænd forlod deres stillinger.
- Jeg er sikker på, at det er den dårlige tone, der er skyld i at man forlader Randers Kommune og søger efter noget andet, sagde Dansk Folkepartis byrådsmedlem Frank Nørgaard dengang.
Siden 2014 har mindst fem topembedsmænd forladt deres job i Randers Kommune. Det dårlige arbejdsmiljø er kendt i hele landet, og formanden for Kommunaldirektørforeningen i Danmark, Henrik Kolind, mente det ville påvirke de potentielle ansøgere til den ledige post som kommunaldirektør.
- Jeg tror ikke, at der er mange i den kommunale verden, som ikke kender til forholdene i Randers. Det bliver simpelthen ikke de bedste kandidater, man får, sagde han.
I dag siger borgmester Claus Omann Jensen, at han har som mål, at den hårde tone ændres, så embedsmændene ikke bliver angrebet af byrådspolitikerne i fremtiden.
- Jeg vil arbejde for, at vores direktører ikke i byrådssalen og til byrådsmøder oplever, at de bliver beklikket på deres troværdighed, bliver kaldt halve løgnere eller andre lignende mindre flatterende ord. Det er ikke rimeligt på møder, hvor de ikke kan forsvare sig. Der skal være ordentlighed i vores tone, siger han.