Positivprocenten falder til det laveste siden slutningen af august

413 personer er registreret smittet med coronavirus det seneste døgn. Alligevel mener en ekspert ikke, at de nuværende restriktioner er overdrevne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Arkivfoto.
Af Julia Almann Larsen
I samarbejde med tv2.dk

Positivprocenten er den laveste siden slutningen af august. Alligevel mener en ekspert ikke, at de nuværende restriktioner er overdrevne.

413 personer er registreret smittet med coronavirus det seneste døgn. Samlet er over 142.000 personer blevet testet. Det viser tal fra Statens Serum Institut.

Dermed lander vi på en positivprocent på 0,29. Positivprocenten er faldet siden fredag, hvor den lå på 0,37, og nu ligger den på det laveste niveau siden 29. august, hvor positivprocenten var 0,2.

14 personer er døde med virussen, mens antallet af indlagte er faldet med 23, så der nu i alt er indlagt 382 personer med coronavirus.

Det er det laveste siden 12. december, hvor 371 personer var indlagt.

Restriktioner er ikke overdrevne

De nye tal er godt nyt, lyder det fra professor i folkesundhed på Roskilde Universitet Lone Simonsen.

- Det ser godt ud, og det er vigtigt, at positivprocenten stadig er faldende, inden den britiske virusvariant B117 bliver dominerende, siger professoren til TV 2.

Selvom positivprocenten er den laveste siden august, er restriktionerne ikke for omfattende, for vi skal sikre os, at smittetallet er faldende, inden B117 kommer til at dominere i midten af februar, mener Lone Simonsen.

Højeste risikovurdering fastholdes, selvom smittetallet falder

Der er dog blevet lempet en lille smule på restriktionerne, da de yngste skolebørn starter i skole igen på mandag. Men det er ifølge professoren ikke noget, som får stor betydning for smittetallet.

- Vores beregning viser, at det er en gruppe, der ikke betyder så meget for smitten som andre grupper.

Ifølge beregninger fra regeringens ekspertgruppe må vi forvente 650 daglige tilfælde af coronavirus og 40 nye indlæggelser om dagen 1. april med genåbningen af de mindste klasser.

Men det er tåleligt med den situation, vi står i i øjeblikket, sagde professor i virologi Allan Randrup tidligere på ugen til TV 2.

Et af de store spørgsmål er ifølge Lone Simonsen, om den britiske virusvariant B117 opfører sig anderledes i forhold til børn end andre virusvarianter.

- Lige nu ser vi eksempelvis i Israel, at der er smitte med den britiske variant hos børn mellem seks og ni år, og det er et spørgsmålstegn, vi skal holde øje med. Men det er ikke en tilstrækkelig bekymring til, at vi ikke skal sende de mindste børn i skole. Desuden passer man også godt på ude i skolerne, hvor forældrene for eksempel skal bære mundbind indendørs, siger professoren.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her