Insekter og algepulver er på menuen til madfestival

Græshopper, økologiske flydende krydderurter og plantebaseret tyggegummi er bare nogle af de madvarer, vi formentligt vil se flere af i fremtiden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Fremtidens madvarer er mere bæredygtige end tidligere. Det kan for eksempel være, at der i fremtiden vil blive serveret insekter på de danske middagsborde.

Elbiler, solceller og genbrug. De seneste år er der kommet mere fokus på, hvordan vi gør vores tilværelse mere bæredygtig. Nu sætter Aarhus Food Festival også fokus på, hvordan vi kan spise mere bæredygtigt.

Fredag slog festivallen dørene op for ottende gang. Som noget nyt i år åbner området 'Sundhed og bæredygtighed', hvor festivalen i samarbejde med Region Midtjylland Sundhedsinnovation, Innovationsfonden, Tænketanken Frej og Future Food Innovation vil sætte fokus på fremtidens fødevarer.

Chipsene her er lavet af tang, og er altså et bud på en bæredygtig råvarer. 

Det nye område på Food Festivalen taler ind i en tid, hvor fokus på bæredygtighed og klima er stort blandt danskerne.

- Vi ønsker, at der i højere grad bliver sat fokus på alternative og bæredygtige madvalg, og hvordan man som forbruger selv kan gøre en forskel, siger sektionsleder Lars-Henrik Lau Heckmann fra Teknologisk Institut, som også er en af hovedtalerne under Food Festivalen.

Siden 2012 har Teknologisk Institut forsøgt at udvikle produkter, hvor insekter er hovedingrediensen.

Lars-Henrik Lau Heckmann er sektionsleder på Teknologisk Institut, og er en af hovedtalerne under Food Festivalen.

- Vores mål er at ændre danskernes holdning, om at insekter er klamme, kriblende dyr, som ikke hører til i et køkken, til at det i stedet er et naturligt valg på middagstallerknen og en integreret del af danskernes madkultur, siger Lars-Henrik Lau Heckmann.

Mange nyopstartede virksomheder har grebet bolden og påbegyndt udviklingen af produkter, som udfordrer danskernes smagsløg og madkultur.

I området ”Sundhed og bæredygtighed” kan man blandt andet smage tang-chips fra Sea Man og lyst algepulver fra Biotrino.

Hvad kan du ellers opleve på Aarhus Food Festival?

Lørdag den 7. september:

  • Hele dagen: Lav mad med den to stjernede Michelin kok Poul Cunningham, legenden Søren Gericke og den franske stjernekok Michel Machaud, når de sammen med andre kokkeprofiler laver mad med gæsterne på Aarhus Food Festival.
     
  • Kl. 16.00 – 17.00: Mød sidste års vinder af Den Store Bagedyst, Emil Obel, som giver tips og tricks til kagebagning (gratis).
     

Søndag den 8. september:

  • Kl. 10.00 – 13.00: Kom helt tæt på de spiselige insekter, smag fårekylling, lav din egen insektkugle og få din egen lille fårekylllingefarm med hjem.
     
  • Kl. 12.30 – 17.00: Traditionens tro er der igen i år Hotdog DM, hvor nogle af Danmarks bedste kokke fortolker den klassiske hotdog.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her