Politi: - Skudepisode ved Aarhus var del af bandekonflikt

Et natligt skyderi i weekenden skyldes en konflikt mellem to bander i det vestlige Aarhus, mener politiet.

En skudepisode i Åbyhøj ved Aarhus i weekenden skete som led i en konflikt mellem kriminelle grupper i Trillegården og i Brabrand i den vestlige del af byen.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet fik natten til lørdag klokken 01.10 en anmeldelse om, at der var affyret flere skud ved en adresse på Ved Lunden i Åbyhøj. Først sent mandag eftermiddag vælger politiet at fortælle offentligheden om episoden.

Ingen blev ramt i forbindelse med skyderiet, men politiets teknikere fandt senere skudhuller i en bil og i en mur på stedet.

Øget tilstedeværelse

Den foreløbige efterforskning tyder på, at skuddene er affyret fra en bil, og at de var rettet mod to personer med relationer til bandemiljøet i Aarhus Vest. 

- Hen over sommeren og de seneste uger har vi set flere spændinger og uro mellem grupperinger i Trillegården og i Brabrand, og vi vurderer, at det var det, der udviklede sig til en skudepisode natten til lørdag, udtaler politiinspektør Michael Kjeldgaard i pressemeddelelsen. 

- Når vi sammenfatter vores efterforskninger, generelle observationer i miljøerne og de efterretninger, som vi løbende indhenter, så er det vores vurdering, at der er en bandekonflikt lige nu i Aarhus.

Østjyllands Politi øger nu den sin tilstedeværelse i det vestlige Aarhus for at holde nøje øje med banderne.

- Vi vil være ekstra synlige med patruljer omkring Trillegården og Aarhus Vest, og vores medarbejdere i forebyggelse vil have et øget fokus på de unge i de områder, hvor banderne holder til. 

- Vi kommer i endnu højere grad til at stå på tæerne af bandemedlemmerne, og vi er klar til at slå hårdt ned på de kriminelle, der deltager aktivt i konflikten, siger politiinspektøren. 

Gameren Charlotte Ernst

Flere kvinder griber controlleren

Skærmbillede 2020-10-26 kl. 12.07.43

Bro skal rives ned – beboere fik ved en fejl ikke beskeden

Mundbind Bilka

- Det er ikke med stor glæde, men vi er nødt til at vise samfundssind

Guldsmede frygter røvere med mundbind

Guldsmede frygter røvere med mundbind

Regnbue efterår

Flot eftermiddag med sol og 12 grader

grønt grøntsager mad veganer veganere vegansk

Regeringen vil indføre to vegetardage i kantiner