Slut med svinere til P-vagter: Samtaler optages
P-vagter, eller nu cityassistenter, i Aarhus må finde sig i meget, men nyt tiltag har stoppet det meste brok
Det er irriterende at få en parkeringsafgift, det er alle vist enige om.
Og den irritation, er der enormt mange mennesker, der ikke kan tøjle – og i Center for Byens Anvendelse i Aarhus Kommune blev telefonerne bombarderet med klager – ofte i et sprog, der ikke er for sarte sjæle.
- Tidligere virkede det som om, at folk synes det var helt omkostningsfrit at svine de folk til, som man eventuelt ringede ind for at klage over. Flere gange om dagen var der skældsord og trusler, siger Kim Gulvad Svendsen, chef for Drift og Myndighed i Center for Byens Anvendelse til TV 2 | ØSTJYLLAND.
Men det er slut nu. For siden efteråret bliver man nemlig mødt af en stemme, der fortæller, at samtalen bliver optaget, når man ringer ind for at klage over sin parkeringsafgift. Og det tager åbenbart toppen af de flestes raseri.
Færre trusler
- Efter at man nu får oplyst, at samtalen bliver optaget, tænker folk sig lige en ekstra gang om i forhold til deres sprogbrug. Sidst jeg spurgte, var det sådan, at de skulle lige snakke om, hvornår de sidst havde haft en. Måske havde de haft en enkelt eller to, hvor de har optaget samtalen. Det er gået fra hverdag til usædvanligt sjældent med svinere og trusler, siger Kim Gulvad Svendsen.
Selv om det naturligvis er glædeligt, at antallet af trusler og ubehagelige samtaler er faldet kraftigt, er det stadig et problem, som Kim Gulvad Svendsen ærgrer sig over eksisterer.
- Det er jo sådan, at når man på den måde bliver dagligt svinet til for at passe sit job, fylder det et bæger op, og til sidst skal der ikke så meget til, så det var meget vigtigt for os at få skabt nogle løsninger, så man ikke omkostningsfrit sviner nogen til. Jeg synes jo egentlig, det er en kedelig udvikling. Det er folk, der arbejder med at skabe en sikker by at færdes i, og de er ikke ude på at genere folk, siger Kim Gulvad Svendsen.
Han fortæller, at alle P-vagterne i Aarhus, som nu rettelig hedder cityassistenter, er udstyret med en overfaldsalarm, og at det er på tale at give dem et kropskamera også – for at man kan være helt rolig omkring deres sikkerhed.
- Det er ærgerligt, at det er nødvendigt, siger Kim Gulvad Svendsen.