Ulve-sagen: Ubehagelig sag – men ingen er blevet fyret
Viceinstitutlederen på Aarhus Universitets bioscienceafdeling afviser, at der har været fyringer i kontroversiel ulvesag
Der er gang i et mindre ulvekaos på Aarhus Universitet, hvor der er blevet sået tvivl om tre års indsamlede resultater om ulvebestanden i Danmark.
Det har tidligere været meldt ud, at der var omkring 40 ulve i naturen, men det tal er løbende blevet nedjusteret, og nu ender tallet helt nede på en tre-fire stykker.
Forskerne på projektet har benyttet sig af en ekstremt følsom videnskabelig metode at lave DNA-prøver på, og den er efter alt at dømme mislykkedes. Det fortæller viceinstitutleder Flemming Skov til tv2oj.dk.
- Hvis jeg havde vist, hvad jeg havde vist i dag, havde jeg ikke brugt den metode. Jeg er meget ked af, at vi ikke har meldt de usikkerheder ud, som vi har, siger Flemming Skov, der ærgrer sig over, at der er blevet sået tvivl om hans arbejde.
- Det er enormt ubehageligt, men videnskabens væsen er at gøre metoder bedre. Problemet har været, at det her var et forskningsprojekt, der blev opfattet som den endelige sandhed, fordi folk interesserer sig for ulvene, siger Flemming Skov.
Tidligere har det været meldt ud, at Liselotte Wesley Andersen, der spillede en hovedrolle i valget af DNA-prøverne, var blevet fyret. Men det er ikke korrekt.
- Det er decideret forkert. Det er urimeligt overfor hende, at hun skal læse i avisen, at hun er blevet fyret, når det ikke er tilfældet. Vi har valgt at ændre fokus i tilgangen til forskningen, og derfor er der kommet en ny leder af indsatsen, som har sine spidskompetencer på netop det område, siger Flemming Skov.
Liselotte Wesley Andersen er altså ikke blevet fyret, men blot fjernet fra projektet, fordi det har skiftet kurs, siger Flemming Skov.