Uroen ulmer i bydel under langstrakt politisk slagsmål
Politikerne på Christiansborg kan ikke blive enige om, hvordan private vagtværn skal kunne patruljere som på Aarhus Ø, hvor beboerne er utrygge.
Beboerne på Aarhus Ø er utrygge. Den sang er blevet sunget gennem flere år, mens der har været uro i sommernatten.
Det er vel at mærke en historie, som TV2 ØSTJYLLAND gentagne gange har berørt, og som også har fået politikerne i Aarhus Byråd til at love vagter i den nye bydel.
Det er dog ikke så ligetil, for ganske vist har Aarhus Kommune sat penge af til at patruljere på hele Aarhus Ø, men indtil videre må vagterne nøjes med at holde øje omkring lystbådehavnen.
Det skyldes, at de private vagtværn ikke har de nødvendige beføjelser, som det ellers er tanken, at de skal kunne få på baggrund af politiforliget fra 2020.
Slås på Christiansborg
Politikerne på Christiansborg kan dog ikke blive enige om, hvordan lovgivningen skal skrues sammen.
- Desværre er Christiansborg nogle gange et sted, hvor tingene tager alt, alt for lang tid. Jeg kan ærligt love, at vi er flere, der faktisk prøver at presse på, alt det vi kan, og derfor er det selvfølgelig heller ikke i orden, at det tager så lang tid, siger Michael Aastrup Jensen, medlem af retsudvalget og østjysk folketingsmedlem for Venstre.
Hans kollega på den anden side af partigrænsen havde dog gerne set Venstre mere på banen.
- Jeg synes, det kunne være rart, hvis Venstre havde været med ved forhandlingsbordet og hjulpet med at presse regeringen. Lige nu sidder Det Konservative Folkeparti alene, uden Venstre, sammen med Dansk Folkeparti og prøver at presse regeringen og de andre partier, der er med i politiforliget, siger De Konservatives østjyske folketingsmedlem Britt Bager, der ligeledes har plads i Folketingets retsudvalg og tilføjer.
- Jeg er fuldstændig enig i, at det går for langsomt. Det er derfor, vi sidder med ved bordet og lægger arm med blandt andre regeringen, og stod det til os, var den aftale fikset og færdig allerede nu.
Alt i alt betyder det politiske slagsmål sandsynligvis, at det lovforslag om en forsøgsordning med såkaldte tryghedsvagter, som er blevet udskudt til næste folketingssamling, med overvejende sandsynlighed betyder, at der tidligst bliver mulighed for en kommunal ordning i sommeren 2023.
TV2 ØSTJYLLAND forsøgte tirsdag at få en kommentar fra Socialdemokratiets Leif Lahn Jensen, der som de medvirkende politikere i artiklen er medlem af retsudvalget og valgt i Østjyllands Storkreds, men det var ikke muligt.