'Snestorm' på bodega: Julie kæmper mod rygter om stoffer

Julie Fjellerad Casper overtog Johns Bodega i Hammel efter en narkohandler. I dag kæmper hun med rygter.

Udgivet Opdateret

Hun er kun 22 år. 

Alligevel er der ingen tvivl om, hvem der bestemmer på Johns Bodega i Hammel.

Julie Fjellerad Casper er en livlig, ung kvinde med egen bodega. Hun er vellidt og kendt som en humørbombe bag baren. Og hun elsker sit værtshus. 

Også selvom stedet slås med rygter om stoffer. Noget, det har gjort, siden stedets tidligere forpagter fik en dom for handel med amfetamin.

- Johns er et sted, hvor der er plads til alle aldre og typer. Det er et samlingspunkt i byen. Du kan komme i dit arbejdstøj efter fyraften, eller du kan komme her i løbet af aftenen og nattetimerne og være helt stadset ud.

Tager afstand fra stoffer

Men når det kommer til stoffer, bliver Julie Fjellerad Casper skarp i tonen.

- Stoffer, det er nul tolerance. Jeg vil ikke have det her. Jeg har den holdning, at hvis man ikke kan hygge sig uden stoffer, så må man finde et andet sted at være.

Og den holdning har hun haft, siden hun i oktober sidste år overtog forpagtningen af det kendte værtshus i Hammel. De helt unge skal trygt kunne komme på værtshuset.

- Det skal være sådan, at forældre kan sende deres 18-årige dreng eller pige i byen uden at få ondt i maven over, om de får puttet noget i deres drinks, eller de bliver fristet af noget.

Stemningen fejler ikke noget på Johns Bodega.

Hun ved godt, at narko i nattelivet er mere end svært at komme til livs. Alligevel har hun altså taget kampen op.

- Vi lever i 2023, og stoffer, uanset om det er den ene eller den anden slags, er megaudbredt. Jeg er nødt til at være realistisk omkring, at det svært at udrydde 100 procent, men vi holder skarpt øje med det.

Narkodom mod tidligere forpagter

Og lige så svært som det er at komme stoffer til livs, lige så meget hænger rygterne om stoffer ved Julie Fjellerad Caspers værtshus.

For i sommeren 2022 blev stedets tidligere forpagter, Rene Birk Hansen, sammen med to andre, kendt skyldig i handel med narko. I alt fandt retten i Randers det bevist, at den godt 40-årige mand stod bag handel med seks kilo amfetamin.

Og selvom det aldrig er dokumenteret, at der har fundet handler sted på Johns Bodega, så pustede det til rygter om, at det var et sted, hvor stofferne flød.

Den tidligere forpagter blev dømt for at arrangere handel og overdragelse af amfetamin. De to øvrige dømte mænd i samme sag, Jacob Zimmermann og Jonas Eilstrup, stod for at hente, overdrage og opbevare den.

Rene Birk Hansen modtog fem et halvt års fængsel. Jonas Eilstrup og Jacob Zimmermann fik henholdsvis fem år og tre et halvt års fængsel. Alle tre tilstod.

Dommene trækker tråde til en narkofabrik på halvøen Gyllingnæs. TV2 Østjylland har de seneste dage beskrevet den storstilede produktion af stoffer og narkoringens fald.

Hvor kom amfetaminen fra?

Amfetaminen, som den tidligere forpagter blev dømt for at handle med, kom fra Gyllingnæs, en halvø syd for Odder. Her blev 11 personer blev sidste år idømt 120 års fængsel for at have været en del af hovedsagen. To af dem er dømt for at have produceret eller haft til hensigt at producere "ikke under 316 kilo amfetamin." Hør hvordan narkoringen opererede, indtil den blev afsløret, i podcasten ”Narkofabrikken.”

Centralkroen med blakket ry

Udover forpagtningen af Johns Bodega, ejede Rene Birk Hansen også et andet værtshus, Centralkroen i Hadsten.

Også her florerer rygter om let adgang til stoffer stadig. 

Stedet er i dag ejet af Laila Blak, der ikke ønsker at udtale sig om sagen. Tidligere har hun dog taget skarpt afstand fra enhver form for stoffer på sit værtshus. I forbindelse med købet af Centralkroen i juli sidste år, udtalte hun til ’Lokalavisen Favrskov’:

- Jeg ved godt, at Centralkroen har et blakket ry nu, men jeg håber, at folk vil huske på, at den tidligere ejers dom intet har med det her sted at gøre, sagde hun dengang. 

Slut med stoffer på toilettet

TV2 Østjylland undersøgte i november 2021 toiletter for stofrester på natklubber og diskoteker over hele landsdelen. Og Johns Bodega var et af de steder, hvor i TV2 Østjyllands test blev fundet stofrester på både herre- og dametoilettet. 

Det samme gjaldt Centralkroen i Hadsten.

Gæster, vi taler med, da vi besøger Johns Bodega, siger samstemmende, at de ikke selv har været en del af stofmiljøet. 

De mener at vide, at der i tiden op til den tidligere forpagters fængsling var tale om en ren ’snestorm’ på stedet, og at både amfetamin og kokain var nemt at skaffe for stedets gæster. 

Det oplevede blandt andre Magnus Toft fra Sabro fra sidelinjen.

Magnus Toft: - Det er godt at være her, for der er ikke en eller anden, der tager en streg ude på toilettet, og så skal smadre alle.

- Der var mange, der synes, det var sjovt at være ude på toilettet, og så var der nogen, der var oppe at toppes.

Ifølge Magnus Toft er stemningen langt bedre i dag.

- Siden Julie har taget over, så er det virkelig vendt. Det er rigtig godt at være her, for der er ikke en eller anden, der tager en streg ude på toilettet, og så skal smadre alle dem, der er herinde, fordi han skal spille smart.

Han bakkes op af flere andre gæster, blandt andre Troels Wirenfeldt Thomsen.

Troels Wirenfeldt Thomsen: - De unge kan have en fest her uden at være påvirket af alt muligt åndssvagt. Så det er fantastisk.

- Hun har gjort det virkelig godt. Det er jo helt fantastisk på sådan et sted som her, hvor man holder det væk herfra. De unge kan have en fest uden at være påvirket af alt muligt åndsvagt.

Nej til salg i baren

Julie Fjellerad Casper var selv bartender på Johns i nogle år, før hun overtog forretningen. Hun oplevede også, at narko gav dårlig stemning.

- Stoffer avler bare slåskampe, dårlig stemning og et trælst miljø.

Når man spørger hende, hvordan eventuelle stofhandler på værtshuset foregik, lyder svaret prompte:

- Pas. Jeg ved det ikke. Jeg taler stadig med de andre piger, der arbejdede her dengang. Og det er gået vores næse forbi. Vi har godt oplevet, at folk har spurgt os, når vi har været på en vagt, om det var muligt at købe stoffer. Men det var selvfølgelig nej.

De må have haft en forventning om, at de kunne købe af jer?

- Måske, måske ikke. Det kan jeg ikke svare på.

Karantæne, dørmænd og politi

I dag, godt otte måneder efter, at den 22-årige kvinde overtog Johns Bodega, er Julie Fjellerad Casper glad for sit foreløbige resultat i kampen mod rygterne og stofferne.

Er du træt af det rygte, som Johns Bodega har? 

-  Ja, jeg synes, det er ærgerligt. For det er et skidegodt værtshus. Men jeg synes, vi er kommet det godt til livs. Vi er rimelig hårde, og vi slår ned på det, bare vi har den mindste mistanke.

Både dørmand og barpersonale holder øje med eventuelle tegn på påvirkede gæster, og i løbet af det første halve år, har den unge forpagter uddelt fire karantæner til folk, der ikke har efterkommet politikken i huset.

- Hvis vi tager dem i at være påvirket af stoffer eller lignende, så er det i karantæne med det samme. Første gang. Der er ingen chance, hvad det angår. 

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her