Hvad siger Kierkegaard?

En uge i filosofiens tegn

Udgivet Opdateret

Hvad har Kierkegaard at sige unge - og voksne - i dag?

Det kan man over en uge få et svar på, hvis man stempler ind på Odders "Søren Kierkegaard dage" fra begyndelsen af november.

Meningen er at udbrede kendskabet til Søren Kierkegaard og hans tid, endvidere er det tanken at få nutidsmennesket til at filosofere og tænke store tanker om det at være menneske.

Der bliver et væld af aktiviteter i løbet af ugen, nogle er offentlige og andre vil komme til at foregå på skolerne som en del af undervisningen.

Ugen starter med et arrangement på Odder Højskole, søndag den 3. november. Det er Odder Valgmenighed, Rude Strand Seniorhøjskole og Odder Højskole, der i fællesskab har lavet en søndag med overskriften: Grundtvig, Kierkegaard og dannelsen.

Der er inviteret tre kendere: Universitetslektor Anders Holm, Ph.d Michael Bjergsø og seminarielektor Laust Riis Søndergaard.

De vil belyse emnet fra forskellige vinkler. Har Søren Kierkegaard noget at sige på undervisningens og dannelsens område i dag?

Mandag den 4. november er der foredrag på Odder Bibliotek med Peter Tudvad, en af landets mest passionerede og dybdegående Kierkegaard-forskere.

Han er netop nu aktuel med den biografiske roman, "Forbandelsen". Hvem var Kierkegaard og hvad kan vi bruge ham til i dag? Peter Tudvad er kendt for at være en helt fantastisk foredragsholder, så der er noget at glæde sig til.

På skolerne vil der være forskellige aktiviteter sidst på ugen. Blandt andet kommer Astrid Søe rundt på skolerne og fortæller om Kierkegaard, hun er en sand mester i at formidle for børn i alle aldre.

Desuden vil der i mange butikker være opsat såkaldte QR-koder med forskellige citater af Søren Kierkegaard.

Sognepræst Lars Berg Thomassen vil desuden tage rundt på skolerne og snakke Kierkegaard med rigtig mange klasser.

Ideen er opstået gennem et samarbejde mellem Odder Sognekirke, Odder Valgmenigheden, Odder Bibliotek og repræsentanter fra skolerne i Odder, og projektet har fået støtte fra Folkeoplysningsudvalgets udviklingspulje.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her