Ny mistanke: Flere træer fældet ulovligt

Ejeren af de omkringliggende områder oplyser til TV2 Østjylland, at han ikke kender noget til sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De mystiske træfældninger i Odder Kommune fortsætter.

Odder Kommune har allerede inden for den seneste måned to gange politianmeldt og krævet erstatning for fældningen af sammenlagt over 50 træer på kommunal grund.

Nu er der for tredje gang fundet træer, der muligvis uretmæssigt er blevet fældet i Odder Kommune. Men denne gang mener Naturstyrelsen, at træerne måske tilhører dem.

Det skriver Horsens Folkeblad.

TV2 Østjylland har torsdag formiddag været i kontakt med naboen til de omkringliggende områder. Det vender vi tilbage til længere nede.

Flere steder langs med naturstien, som Naturstyrelsen ejer arealet omkring, er der fundet fældede træer.

Søren Hald, der er skovridder i Naturstyrelsen Søhøjlandet, har en formodning om, at de fældede træer står på Naturstyrelsens areal, men er endnu ikke helt sikker.

- Derfor har vi bedt en landinspektør om at markere skellet, så vi kan være sikre på, om træerne er fældet på den ene eller den anden side, forklarer Søren Hald til TV2 Østjylland.

De fældede træer, som Naturstyrelsen formoder stod på deres grund, er fundet langs med en natursti mellem Ørting og Hundslund tæt ved det sted Odder Kommune også opdagede, at 23 træer var blevet fældet på kommunal grund mod kommunens vilje.

Odder Kommune fandt for nylig træer fældet på kommunal grund (markeret med rødt). Naturstyrelsens arealer langs med stien (markeret med gult) formoder de nu også, der er fundet fældede træer på.

Efter Naturstyrelsen har fået svar fra landmåleren, vil det vise sig, hvor mange træer det drejer sig om denne gang, men ifølge skovridderen er der tale om adskillige træer, der sandsynligvis står på Naturstyrelsens areal.

En ulykke kommer sjældent alene

Odder Kommune sendte allerede ved det første fund af fældede træer en landmåler ud for at besigtige området langs med Houvej uden for Odder.

Lige udenfor Odder langs med Houvej satte landmåleren skelpæle i. Foto: Odder Kommune/Land & Plan

Kommunen har også sidenhen haft en landmåler ude for at besigtige den anden lokation, der ligger tæt ved naturstien, Naturstyrelsen nu vil undersøge.

Ved det første tilfælde lige udenfor Odder blev der fundet 31 fældede træer, hvor landmåleren påviste at 28 af dem stod på kommunal grund. Træerne stod i et skel, der grænsede op til arealer ejet af Johan Koed Jørgensen, som ejer Aakær Gods og det nærtliggende Rodstenseje.

Det fremgår af den statslige database OIS, hvor du kan se offentligt tilgængelige oplysninger om alle danske ejendomme, herunder ejeren.

Sådan så det ud lige udenfor Odder, hvor 31 træer var blevet fældet.

Kun få hundrede meter derfra, på arealer ejet af Johan Koed Jørgensen, blev der efterfølgende fundet en bunke fældede træer afspærret med polititape.

Om træerne i bunken relaterer sig til fældningerne på kommunal grund lige udenfor Odder, vides endnu ikke.

Der var kun en mark imellem bunken med fældede træer (markeret med en cirkel), og der hvor træerne blev fældet langs med Houvej (markeret med rød streg).

Under en uge efter de første træer blev fundet, kom det frem, at Odder Kommune havde fundet yderligere 23 træer fældet på kommunal grund. Det bragte det samlede antal træer, der er blevet fældet på Kommunal grund mod kommunens vilje indenfor kort tid, op over 50.

Denne gang blev træerne fældet i kanten af Bilsbækvej, der ligger mellem Hundslund og Ørting i et område, som grænser op til arealer ejet af Johan Koed Jørgensen.

Sådan så det ud i området omkring Bilsbækvej, hvor 23 træer blev fundet fældet på kommunal grund.

Naturstien, som Naturstyrelsen ejer arealet omkring, krydser Bilsbækvej, og det er i området langs naturstien, sydøst for der, hvor Odder Kommune tidligere fandt træer fældet på kommunal grund, at Naturstyrelsen nu mistænker, at der er blevet fældet træer ulovligt på deres grund.

Naturstyrelsen har kontaktet naboen

Arealerne på begge sider af Naturstyrelsens områder langs naturstien er ejet af godsejer Johan Koed Jørgensen.

Naturstyrelsen oplyser, at de har spurgt den juridiske person, der er registreret som ejer af arealet, som er nabo til naturstien, om de kender noget til hændelsen.

- Det er helt standard procedure i sådanne sager. Der kan jo være tale om en fejl eller en misforståelse, siger Søren Hald.

Naboen har ikke svaret Naturstyrelsen endnu.

Da det er Johan Koed Jørgensen, der ejer arealerne, som grænser op til de områder, hvor Naturstyrelsen mistænker, at der kan være træer, der er blevet fældet ulovligt, har TV2 Østjylland torsdag formiddag været i telefonisk kontakt med Johan Koed Jørgensen.

Han oplyser, at han ikke kender noget til sagerne eller Naturstyrelsens henvendelse, da han har været på ferie på Læsø, og at han ikke har haft kontakt med medarbejdere på godset af samme årsag. Godsejeren oplyser, at han ikke vil arbejde på at blive bekendt med, hvad der er sket, før han er vendt hjem fra ferie om otte-ti dage.

Afventer skellinje

Naturstyrelsen har endnu ikke politianmeldt sagen. De afventer svaret fra landinspektøren, der skal klarlægge omfanget.

Ved du noget?

Så skriv eller ring til TV2 Østjyllands lokalreporter i Odder Kommune på 61306324 eller på allu@tv2oj.dk.

Tip os

Hvis det viser sig, at træerne stod på Naturstyrelsens område, og styrelsen ikke selv bliver bekendt med, hvem den ansvarlige er, så skal det undersøges.

- Så må vi jo melde det til politiet, så de kan lave en efterforskning, siger Søren Hald.

- Bliver vi selv bekendt med, hvem der har gjort det, så kan der blive tale om en erstatningssag.

Om fældningen af disse træer har nogen sammenhæng med de træer, der er blevet fældet to steder på Odder Kommunes grund, vil skovridderen ikke gisne om.

- De er fældet for nyligt, men om der er sammenfald, det ved jeg ikke. Det må politiet finde ud af, hvis det når så vidt, siger Søren Hald.

Politiet har en mistænkt for fældningen af de 31 træer langs Houvej, men sagen er fortsat under efterforskning med henblik på at få klarlagt, om der er blevet begået noget strafbart.

TV2 Østjylland har forsøgt at få en kommentar fra Østjyllands Politi. Det har desværre ikke været muligt.

Hvis det viser sig, at det er den samme gerningsmand, der er på spil, så kan det komme til at blive dyrt.

Alene erstatningen af de mere end 50 træer på kommunal grund, estimerer eksperter, kan komme til at koste omkring 1,5 millioner kroner.

Naturstyrelsen forventer, at landmåleren er færdig med sit arbejde inden længe.

- Vi taler dage og ikke uger, siger skovridder Søren Hald.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her