Partier diskuterer igen eksamener - elever vil skrotte karakterer

Partierne diskuterer antallet af eksamener, mens gymnasieeleverne vil fjerne eksamenskarakterernes betydning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
I dag mødes Folketingets partier for at diskutere, hvor mange prøver folkeskolens afgangselever og gymnasiernes 1.g- og 2.g-klasser skal op i til sommer. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Af Ritzau

Fredag mødes Folketingets partier for at diskutere, hvor mange fag folkeskolens afgangselever skal til prøve i, og hvor mange eksamener gymnasiernes 1. g- og 2. g-klasser skal igennem til sommer.

Men gymnasieeleverne så helst, at det klassiske eksamensformat blev skrottet for indeværende år og blev lavet om til en slags prøveeksamen, hvor den tildelte karakter ikke tæller.

Det siger formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) Ingrid Kjærgaard.

- Det allerbedste kunne være, at man lokalt kunne vælge, at nogle af eksamenerne ikke tæller med. Man får lov til at gå til eksamen, men karakteren tæller ikke.

- Så bliver det en form for øvelse, uden at det får de konsekvenser, det normalt ville have, fordi der er nogen, der er gået glip af rigtig meget undervisning, siger hun.

Skal justere eksisterende aftale 

Regeringen og Folketingets partier indgik tidligere på året en aftale om, at afgangselever i folkeskolen og 1. g- og 2. g-klasser i gymnasierne skulle op til færre afgangsprøver og eksamener, end de ville skulle i et normalt skoleår.

Med aftalen blev det besluttet, at folkeskolens afgangselever til sommer skal op i fire fag - normalt skal de op i syv.

På de gymnasiale uddannelser skal eleverne i 1. g og 2. g til én eksamen, mens eleverne i 3. g skal til fire. Det er for sidstnævnte gruppe omtrent en halvering i forhold til den sædvanlige mængde.

I aftalen lå det også, at Folketingets partier skulle mødes umiddelbart inden eksamensperioden for eventuelt at justere aftalen for den seneste smitteudvikling.

Børne- og undervisningsordfører: Forventer ikke aftalen bliver ændret

Børne- og undervisningsordfører for Venstre Ellen Trane Nørby siger, at hun ikke forventer, at aftalen bliver ændret markant, og at antallet af eksamener sandsynligvis ikke bliver ændret.

Hvis man ikke kan få ændret eksamensformatet, så passer det allerede nedjusterede antal eksamener DGS' Ingrid Kjærgaard fint.

- Det var en fin aftale, der landede, fordi den giver elever mulighed for at få noget eksamenstræning, mens at det samtidig ikke er den samme mængde som normalt, siger hun.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her