24 giftslanger konfiskeret fra lejlighed er endt i Randers Regnskov
24 giftslanger blev i torsdags beslaglagt i en lejlighed i Aalborg. Nu passer direktøren i Randers Regnskov på dem.
En 37-årig mand fik den 16. december besøg af politiet på hans adresse i Aalborg.
Med derfra tog de 24 giftslanger, som manden havde samlet på i længere tid, og som han også havde gjort forsøg på at avle med.
Slangerne er nu i Henrik Herolds kærlige hænder.
Han er direktør i Randers Regnskov, ekspert i slanger og i gang med at 'vande' regnskovens 24 nye beboere, da TV2 ØSTJYLLAND taler med ham.
- De ser superfine ud, og vi må sige, at det her dyrehold er eksemplarisk. Dyrene er holdt rigtigt og er sunde og raske, siger regnskovsdirektøren.
Ulovligt at have dem
Han fortæller, at der primært er tale om asiatiske træhugorme samt en enkelt afrikansk art.
Træhugormen er en lille giftslange, og både hanner og hunner bliver under 1 meter lange.
Men selvom den 37-årige mand, ifølge Henrik Herold, havde taget godt vare på slangerne, så var det stadig ulovligt at have dem, og derfor beslaglagde den specialiserede dyrevelfærdsenhed ved Nordjyllands Politi de 24 giftslanger på hans adresse i Aalborg i samarbejde med flere offentlige myndigheder.
Henrik Herold er også en del af det råd, der vejleder justitsministeriet i forbindelse med sager om privates hold af farlige dyr, og han fortæller, at det siden 2003 har været forbudt at holde giftslanger i Danmark – hvilket ellers er lovligt i stort set resten af Europa.
Og derfor er det ifølge Henrik Herold en usædvanlig sag – simpelthen fordi der ikke er tradition for, at folk har giftslanger derhjemme her i landet.
Sørger for et godt hjem
I Randers Regnskov har de fagligheden til at besigtige sådanne dyrehold, når de bliver opdaget af myndighederne. Men de har som nogle af de eneste i Danmark også lov til at holde giftslanger.
Hvis der er tale om en verserende sag tilbyder de derfor myndighederne at passe på dyrene imens mod betaling – ligesom et internat.
Men i denne sag har den 37-årige mand, ifølge Henrik Herold, selv valgt at overdrage slangerne til Randers Regnskov.
- Og så sørger vi for, at de får et godt hjem. Enten ved selv at beholde dem hos os eller ved at finde et andet hjem hos nogle af vores kolleger ude i Europa, hvor vi kan sige god for forholdene, siger Henrik Herold.
Og da der her faktisk er tale om regnskovsslanger, så vil nogle af dem komme til at indgå i Randers Regnskovs samling.
- Jeg står og kigger på dem, og de er i de skønneste farver. Så jeg håber, at der er mange, der kan få gode oplevelser med dem i Randers Regnskov.