Verdens giftigste slange opdrættet i Randers Regnskov
Randers Regnskov har fået nye beboere. Fem særdeles giftige slanger er kommet til verden i regnskoven
De er så små, at hvis de ruller sig sammen, kan en af dem ligge under en femkrone. Men tag ikke fejl. Hver enkelt af de nyklækkede slangeunger i Randers Regnskov er ekstremt giftige, og et enkelt bid fra en af dem kan være dødeligt.
Det er lykkedes for Randers Regnskov, som de første i Danmark, at klække et kuld af verdens giftigste, landlevende slange, den australske indlandstaipan.
- Indlandstaipanen er ekstremt giftig og kan i et enkelt bid levere en dosis, der kan slå mere end 100 mennesker ihjel. Ungerne er fra dag et lige så giftige, men har dog en mindre mængde end de voksne dyr, siger dyrepasser Kristian Sørensen fra Randers Regnskov til TV2 ØSTJYLLAND.
Kræver særlig uddannelse
Han fortæller, at arbejdet med disse slanger kræver en specialuddannelse, og at det altid udføres med den største respekt og forståelse.
- Vi bruger slangekroge til at håndtere dem, og jeg tror nærmest aldrig, at jeg har rørt en af denne art, selvom vi har haft dem i fire til fem år, siger Kristian Sørensen og forklarer, at hvis de skal noget med slangerne, kommer de dem ind i et rør, så slangens hoved er pakket væk, og den dermed ikke er i stand til at bide fra sig.
De fem æg blev lagt tilbage i efteråret, og efter 75 dage i en rugemaskine klækkede de forleden.
Vejer 10 gram hver
Men de fem små slanger, der hver især vejer omkring 10 gram lige nu, kan ikke ses af publikum i Randers Regnskov og kommer formentlig aldrig til det.
Lige nu befinder de sig 'backstage' og regnskoven arbejder på at skippe dem videre til zoologiske haver rundt om i verden, som efterspørger denne art.
Randers Regnskov beholder deres forældre, som publikum dermed fortsat kan opleve.
- Når man kigger på indlandstaipanen, er der ikke noget spektakulært over dem, men med deres gift fortæller de en sjov historie, siger Kristian Sørensen.
Forældreparret har Randers Regnskov haft i fire til fem år, og de måler cirka halvanden meter i længde. Denne art bliver op til to meter lange, og sammenligner man med verdens længste art, netpythonen, så er de nogle små størrelser. En netphyton kan nemlig blive op til ti meter lang, fortæller dyrepasseren.