Ledende overlæge dømt inhabil til nyt hospitalsudvalg

Han fik knapt 10.000 stemmer ved valget, men Ulrich Fredberg må ikke være med i regionens nye hospitalsudvalg

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Ulrich Fredberg er overrasket over resultatet og håndteringen af en vurdering om habilitet.

- Jeg synes, det har været en lidt træls oplevelse, for jeg troede reelt set, at det faglige niveau i sådan en sag lå på et lidt højere niveau.

Ledende overlæge på Diagnostisk Center i Silkeborg, Ulrich Fredberg, er ikke imponeret over det forløb der har ført til, at han nu er dømt inhabil til at sidde med i regionens nye hospitalsudvalg.

Hvis det var sådan, at jeg stillede forslag om, at den ledende overlæge i Silkeborg skulle have dobbelt så meget i løn som de andre, så synes jeg, det er rimeligt nok, at jeg blev sendt udenfor døren.
Ulrich Fredberg, Diagnostisk Center i Silkeborg

Det er netop ordet 'ledende', der gør, at juristerne i Region Midt ikke mener, Fredberg er egnet til at være med i udvalget.

Problemet for Ulrich Fredberg er, at Ankestyrelsen har givet juristerne i Region Midt medhold i, at man ikke kan være ledende overlæge og samtidig sidde i regionens hospitalsudvalg.

- Jeg synes, det er fint, at man bliver habilitetsvurderet, men jeg er overrasket over resultatet og håndteringen af vurderingen, siger Ulrich Fredberg til TV2 ØSTJYLLAND.

Fredberg er valgt for Venstre og udpeget til at sidde i hospitalsudvalget, og han fik små 10.000 stemmer ved valget. Han hæfter sig især ved, at både chefjuristen for regionen og direktionen i valgkampen sagde, at det ikke var et problem, at en ledende overlæge sidder med i hospitalsudvalget.

- Det er oplagt, at jeg vil kæmpe for at få et bedre sundhedsvæsen i Region Midtjylland, og det har jeg under valgkampen haft nogle helt klare meninger om, siger han og fortsætter:

- Hvis det var sådan, at jeg stillede forslag om, at den ledende overlæge i Silkeborg skulle have dobbelt så meget i løn som de andre, så synes jeg, det er rimeligt nok, at jeg blev sendt udenfor døren, men hvis jeg mener, at man skal kæmpe meget mere for de specialiserede funktioner i Aarhus, eller at man skal have et væsentlig bedre samarbejde hospitalerne imellem, så kan jeg ikke se, at det har nogen indflydelse, hvor jeg arbejder henne.

I sidste ende bliver det politikerne i regionsrådet, som skal afgøre, hvorvidt et regionrådsmedlem er inhabil.

- Men regionsrådet er ligesom administrationen bundet af lovgivningen, og vores indstilling til regionsrådet må nødvendigvis være, at regionsrådet bør følge Ankestyrelsens udtalelse, siger chefjurist Poul Carstensen til Midtjyllands Avis.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her