Anklager tilfreds efter lange straffe for krigsvåben

Specialanklager Jacob Gents var tilfreds med domsafsigelsen i en omfattende retssag, der involverer en stor mængde narko og våbenbesiddelse.

Det var en udmærket dag for både anklager og forsvarer i dagens retssag.
Udgivet

Tre mænd er i dag fundet skyldige i en omfattende sag, der handler om blandt andet handel og besiddelse af tunge våben og narko i store mængder.

Ved Retten i Aarhus blev 40-årige Khaled Rashid dømt til ti års fængsel og udvisning, 28-årige Nadim Mousa fik 13 år og 28-årige Tarek Osman fik 15 års fængsel. De blev alle tre anholdt ved en koordineret aktion i løbet af 2023.

I retslokalet sad det tre mænd uden nogen synlig reaktion, da deres domme blev læst op.

Der var heller ikke mange kommentarer fra de mange tilhørerne, der var dukket op til domsafsigelsen, men der blev udvekslet få ord mellem Nadim Osman og nogle af de fremmødte.

Blandt andet sagde han "Inshallah" til dem, da han trådte ind i retslokalet, som betyder "hvis Gud vil".

Specialanklager Jacob Gents er tilfreds med dagens domme, hvor Nadim Mousa og Tarek Osman blev dømt for våbenbesiddelse og narkohandel. De to bandemedlemmer fik dobbeltstraf, da deres krimi blev fundet at have sammenhæng med bandekonflikter.

- Vi har fået en dom, hvor to bandemedlemmer har været i besiddelse af det, vi har omtalt som krigsvåben. Bazooka og panserværnsraketter, som er meget farlige våben. Og det har været med baggrund i en verserende bandekonflikt, så det er meget tilfredsstillende, at vi har fået sat en stopper for det, siger specialanklageren.

De to 28-årige fik i øvrigt forbud mod at opholde sig i Aarhus Kommune i en periode på ni år.

40-årige Khaled Rashid blev frikendt for våbenbesiddelse, og derfor fik han ikke en dobbeltstraf efter bandeparagraffen som de to andre.

Bandeparagraffen

§81a i straffeloven gør det muligt for at idømme bandemedlemmer dobbeltstraf, hvis lovovertrædelsen kan eller vil fremkalde en konflikt mellem grupper af personer, hvor der for eksempel bruges knive eller skydevåben.

Kilde: Straffeloven

Det var hans forsvarsadvokat Jan Schneider overvejende tilfreds med.

- Inden den her sag startede, kiggede vi ind i en påstand om 16 års fængsel og udvisning for bestandig og ender med ti års fængsel og et indrejseforbud i seks år. Nu skal man overveje en ankesag, siger forsvarsadvokaten.

Håndgranater og sprængstof

De tre mænd blev anholdt, da politiet fandt store mængder kokain, hash og våben, der normalt bruges i krig, på flere adresser i Østjylland. 

Der er blandt andet tale om håndgranater, en fuldautomatisk riffel med kikkertsigte, panserværnsraketter, geværgranater og et halvt kilo formbart sprængstof.

Udover konfiskerede politiet også Rolex-ure, skarp ammunition, pistoler, diamanter, telefoner, en motorbåd og en halv million kroner i kontanter.

Det blev fundet i flere østjyske byer som Aarhus, Hasselager, Gl. Rye, Harlev, Odder, Gjern og Silkeborg.

I udlandet fandt politiet frem til de tre mænd, da det knækkede de to krypterede kommunikationsplatforme, EncroChat og Sky ECC, hvor kommunikationen om køb og salg af både narko og våben foregik igennem.

Alle tre mænd har alle bedt om 14 dages betænkningstid til at beslutte, om de vil anke sagen til landsretten.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her