Blod, hjerte og lunger på bordet: Se dissekeret grævling
På Naturhistorisk Museum i Aarhus er dissektioner populære blandt børnefamilier. Derfor sprættede naturvejleder onsdag en grævling op.
Oppustede lunger, grævlingehjerne og en masse blod væltede op på bordet foran de fremmødte på Naturhistorisk Museum i Aarhus.
Det er påskeferie, og det betyder dissektioner på museet. For det er noget af det, der trækker flest folk til, fortæller Jens Thorving Andersen, som er formidler på Naturhistorisk Museum Aarhus.
Onsdag sprættede Jens Thorving Andersen en grævling op, og børnefamilierne var mødt talstærkt op for at se på.
- Det er det sanselige, vi gerne vil have frem. Det er det eneste, børnene taler om. De taler om dengang, de selv fik lov at holde grævlingens hjerne, og hvor tung den egentlig er.
Det var egentlig planen, at der skulle dissekeres et dådyr, men en af gæsterne kom med en trafikdræbt grævling, så Jens Thorving Andersen sadlede hurtigt om og dissekerede grævlingen.
- Vi vil gerne vise alt det, man ikke kan google. Vi vil gerne vise en af de dyr, der lusker rundt derude helt tæt på.
For Jens Thorving Andersen er formålet med at dissekere dyrene, at vi selv skal forstå, hvad der holder os i live.
- Vi er selv levende pattedyr med hjerte, lunger og tarme, som holder os i live, men det er først når man kommer herind og ser os åbne et dyr op, at det går op for en, at vi faktisk ikke er så forskellige fra en grævling.
Museet har dissekeret dyr for publikum tirsdag og onsdag i påskeferien.