Nagin gør en kæmpe forskel for piger i Gellerup: Nu belønnes hun med pris

Nagin Ravand fra Gellerup har vundet Pigeprisen 2020 for sit arbejde med at give områdets piger muligheden for at spille fodbold

Østjyske Nagin Ravand har vundet PlanBørnefondens Pigepris 2020 for sit arbejde som træner i fodboldklubben ACFC, der ligger i Gellerup.

Hun har som træner medvirket til, at klubben er gået fra at have nul piger på klubbens fodboldhold til nu at have over 40.

- Jeg havde slet ikke regnet med at vinde. Jeg stod over for to rigtig stærke kandidater, så jeg følte mig lidt som underdog. Men jeg endte alligevel med at vinde, og det er stort, siger en tydeligt overrasket Nagin Ravand til TV2 ØSTJYLLAND

Pigeprisen blev uddelt i forbindelse med FN’s Internationale Pigedag d. 11. oktober 2020. Prisen hylder personer, organisationer eller virksomheder, der gør en særlig indsats for ligestillingen.

De øvrige nominerede til prisen var sangerinden Jada og virksomheden Female Invest.

Har gjort en forskel for piger i Gellerup

Nagin Ravand og hendes engagement i ACFC’s pigefodboldafdeling har gjort det muligt for rigtig mange piger med indvandrebaggrund at spille fodbold, og det er ifølge Stine Bosse, der er en del af Pigeprisens jury, grunden til, at netop hun er vinderen.

- Nagin er vinderen, fordi hun har gjort en kæmpe forskel for piger i Gellerupparken. Han har haft øjnene på bolden, hun har fået pigerne med til at spille fodbold, og så har hun overbevist forældrene, der i starten synes det var pudsigt. Den slags initiativer gør en kæmpe forskel. Også i Danmark, siger Stine Bosse til TV2 ØSTJYLLAND

Det er PlanBørnefondens jury, der har fundet frem til de tre nominerede, men det er danskerne, der har stemt om, hvem der skulle vinde prisen. Og i sidste ende faldt det altså ud til Nagin Ravands fordel.

Vil fortsætte med at kæmpe for lighed

Nagin Ravand har selv oplevet, hvor stor betydning det kan have, når man ikke har mulighed for at dyrke sport som alle andre. Og det blev hendes motivation for at hjælpe andre i samme situation.

Hun ser derfor også Pigeprisen som et kæmpe skulderklap. Et skulderklap, der kun giver hende endnu mere gåpåmod og lyst til at kæmpe for mere lighed i det danske samfund.

TV2 ØSTJYLLAND har tidligere fortalt historien om, hvordan Nagin Ravand har gjort en forskel for Gellerup-piger med fodbold i blodet.

- Når jeg selv har oplevet det, så er det oplagt for mig at prøve at udjævne forholdet. For mig virker det som den største selvfølge nogensinde, at vi alle har de samme muligheder. Så hvis jeg kan gøre bare det mindste for at rykke på det, så gør jeg det, siger Nagin Ravand til TV2 ØSTJYLLAND

Nagin Ravand har givet trænerposten i ACFC videre. Nu er hun i stedet en del af projektet Game, der arrangerer ugentlige træninger på en streetfodboldbane for børn i Gellerup.

Foruden det er hun også næstformand i MINO Ung Aarhus, bysamfundsrepræsentant i Udvalget for Mangfoldighed og Ligestilling i Aarhus kommune samt Ambassadør i DBU Jyllands Ungdoms Advisory Board.

Gameren Charlotte Ernst

Flere kvinder griber controlleren

Skærmbillede 2020-10-26 kl. 12.07.43

Bro skal rives ned – beboere fik ved en fejl ikke beskeden

Kattegatcentret

Trods løfte fra regeringen: Kompensation til dyreparker reduceres voldsomt

Guldsmede frygter røvere med mundbind

Guldsmede frygter røvere med mundbind

Regnbue efterår

Flot eftermiddag med sol og 12 grader

grønt grøntsager mad veganer veganere vegansk

Regeringen vil indføre to vegetardage i kantiner