Pludselig fik Charlotte blackout: Nu advarer hun andre om risiko for drugging

En veninde-bytur endte på Aarhus Universitetshospital for 34-årige Charlotte Becker fra Hjortshøj, der gerne vil advare andre om at havne i samme situation.

Udgivet Opdateret

Hun husker alt fra den fredag aften frem til klokken cirka 22.50.

Og hun husker, hvad der skete fra efter midnat og frem til klokken fem næste morgen, da hun blev udskrevet og sendt hjem sammen med sin mand.

Tiden indimellem står tilbage som et sort hul i hendes hukommelse, som hendes veninde har forsøgt at udfylde.

Charlotte Becker er overbevist om, at hun er offer for drugging, hvor én eller anden har hældt noget i hendes drink, og nu står den 34-årige kvinde fra Hjortshøj frem og deler sin oplevelse for at advare andre mod at havne i samme situation.

Hun vil gerne være med til at gøre opmærksom på et problem i nattelivet, som hun mener, kræver større fokus og viden om, hvordan man skal reagere, hvis man bliver udsat for noget tilsvarende.

- Jeg var i byen med en veninde for første gang i lang tid. To kvinder i 30'erne, der skulle ud og luftes, så vi tog på café nede ved åen (i Aarhus, red.), hvor vi begge fik tre espresso martini i løbet af to timer, siger Charlotte Becker.

Klokken 21.45 gik de over til Bodegaen, der ligger på den anden side af Åboulevarden i Aarhus. Her bestilte de en Red Bull og vodka-drink. Én til dem hver.

Drugging

  • Drugging er en betegnelse for at blive forgiftet ved at få puttet noget i sin drink.

  • Der anvendes ofte lugt-, farve- og smags løse, hurtigtvirkende stoffer.

  • Hyppige symptomer på drugging er påvirkning af bevidstheden og hukommelsestab.

  • Nogle oplever deciderede blackouts, hvor flere timer er væk, mens andre kun husker glimt af, hvad der er sket.

Kilde: Sundhed.dk

- Mens vi er der, opstår der en form for tumult mellem tre mænd ved siden af os. De har en diskussion, der handler om, at den ene har spildt noget på den andens trøje. Sekunder efter er de gode venner igen, og de sætter sig ned ved det samme bord, siger Charlotte Becker.

Sammen med veninden vil hun derefter på Clemens Bar, der ligger lige ved siden af Bodegaen under Skt. Clemens Bro. De får begge hældt deres drink i et plastikkrus, så de kan tage den med, og Charlotte drikker to tredjedele af den, hvorefter hun stiller den fra sig. Hun bryder sig ikke om smagen.

Kvinderne går ud på dansegulvet på Clemens Bar, og efter kort tid begynder Charlotte at få det skidt. Hun har kvalme, og sveden pibler frem over hele kroppen. På meget kort tid får hun det pludselig virkelig skidt.

- Jeg har aldrig prøvet noget lignende, og jeg siger til min veninde, at jeg skal hjem, og det skal være nu!

Hun når lige at sende sin mand en sms, hvor hun beder ham komme. Så sortner det for hendes øjne, og hun får blackout. Herfra er det veninden, der har fortalt, hvad der så skete.

Har du oplevet noget lignende?

Har du oplevet drugging, og vil du fortælle om det, så skriv gerne til redaktionen. Det kan du gøre her.

Tip os

Vågner op i en ambulance

Veninden forsøger at vække hende ved at klappe hende på kinderne og køre sin hånd hurtigt op og ned ad brystbenet. Ifølge veninden reagerer Charlotte ikke på noget af det.

Hun råber til nogle ansatte på stedet, at de skal ringe 1-1-2. Charlottes mand ankommer kort inden ambulancefolkene, og han løfter hende ud til ambulancen, hvor hun kaster op.

- Så kommer jeg ind i ambulancen, og de kører afsted med mig. Her begynder jeg pludselig at komme til mig selv, og jeg husker små glimt af turen ud til Skejby, hvorefter jeg vågner, siger Charlotte Becker.

Hun bliver kørt til akutafdelingen, hvor der bliver taget en urinprøve for stoffer, der ikke viser tegn på noget. Her testes imidlertid ikke for stoffet GHB (gamma-hydroksybutyrat også kendt som Fantasy), som ifølge sundhed.dk er det, der ofte anvendes til drugging.

Charlotte har fået at vide, at hendes symptomer passer på GHB.

Der bliver også lavet en scanning af hendes hoved, så lægerne kan udelukke, at hun har en svulst, og de tjekker for tegn på epilepsi og dårligt hjerte. Hendes promille bliver målt til lige under 0,8.

Det lykkedes ikke at finde en forklaring på, hvad der var sket, og klokken fem bliver hun udskrevet. Da er hun igen helt klar i hovedet, og hun har intet mærket siden.

Så mange henvender sig til Giftlinjen

TV2 Østjylland har spurgt hos Giftlinjen på Bispebjerg Hospital, hvor mange henvendelser den har hvert år, hvor der er mistanke om et rusmiddel eller lægemiddel i en drink:

  • 2015: 95

  • 2016: 126

  • 2017: 199

  • 2018: 190

  • 2019: 360

  • 2020: 162 (påvirket af corona-nedlukning)

  • 2021: 314

  • 2022: 535

Kilde: Dorte Friis Palmqvist, overlæge, Giftlinjen på Anæstesiologisk afdeling, Bispebjerg Hospital.

Hun melder sagen til Østjyllands Politi, som bekræfter over for TV2 Østjylland at have modtaget anmeldelsen. Sagen er stadig under efterforskning, og lige nu afventer politiet svar på nogle blodprøver, som Charlotte på politiets foranledning var nede og afgive i fredags. De er sendt til retskemisk institut.

Videoovervågning fra Bodegaen, hvor druggingen ifølge Charlotte Becker fandt sted, indgår som en del af efterforskningen.

- Jeg står tilbage som ét stort spørgsmålstegn. Hvad skete der den aften? Hvorfor lige mig? Hvem gjorde det og hvorfor er det så nemt for sådan nogle mennesker at udsætte andre for det her og så - måske - slippe ustraffet for det? Det virker helt konsekvensfrit.

Charlotte lavede et opslag på Facebook forleden, som har fået en del kvinder til at kontakte hende med lignende fortællinger fra nattelivet. Opslaget er delt over 1000 gange mandag aften.

En kvinde har sågar skrevet, og fortalt, at hun også var i byen ved åen i Aarhus fredag den 27. oktober, hvor hun oplevede et pludseligt blackout. Hun er ifølge Charlotte også bare "en helt almindelig mor i 30'erne", der var ude for at have det sjovt.

Charlotte Becker har selv tre børn og derudover tre bonusbørn, der er begyndt at gå i byen, og dem har hun allerede taget en snak med om at passe ekstra på i nattelivet.

- Det går så lynhurtigt med den slags her, så min opfordring er, at man tager en snak med sine unge mennesker om det. Nu endte det heldigvis trods alt godt i mit tilfælde, men det kunne lige så godt være gået galt, hvis jeg var blevet væk fra min veninde. Jeg kunne være endt hvor som helst, eller én eller anden kunne have fulgt efter mig, siger Charlotte Becker til TV2 Østjylland.

Hendes opfordring er, at man altid sørger for at sige det til dem, man måtte være i byen med, hvis man får det dårligt, og det ikke svarer til den mængde alkohol, man har indtaget.

- Alle ved, at man skal lade være med at efterlade sin drink uden opsyn, men det her sker alligevel. Sørg nu for at passe på hinanden, hold sammen og vær opmærksom på pludselig adfærdsændring, for det går så hurtigt, siger Charlotte Becker.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her