Søskendepar fejrer 40 års jubilæum i fodklinik efter en del modgang
Med sang og latter fejrede søskendeparret Berith og Elin Schulze, at de har haft deres mors klinik i 40 år. Vejen dertil har dog ikke været uden bump
Folk har altid kunnet lide at få plejet deres fødder og udseende.
Det er Jonnas Fod- og Skønhedsklinik i Aarhus i hvert fald et eksempel på.
Fredag fejrede Schulze-familien, at de har haft klinikken i 40 år, og det tyder på at klinikken kommer til at bestå og blive i familien, idet tredje generation nu også arbejder på klinikken – og elsker det.
- Jeg har altid syntes, at det er spændende. Jeg kan godt lide udfordringerne i det, og jeg kan lide at hjælpe folk med at pleje og vedligeholde sig selv. Jeg betragter det lidt, som hvis man fik en Lamborghini, jamen så er det jo klart, at man vil pleje og vedligeholde den. Sådan synes jeg også, man skal pleje sig selv, siger Randi Schulze, der er datter af indehaveren af klinikken, Berith Schulze, og dermed den tredje generation.
Opvæksten i en fodklinik
Jonna Schulze åbnede Jonnas Fod- og Skønhedsklinik i 1970. Hun havde altid sagt til sine døtre, Elin og Berith Schulze, at hvis de blev skoletrætte, så kunne de altid arbejde i klinikken.
Så kunne de altid tage sig en videregående uddannelse, hvis de ville det efterfølgende.
- Men vi er jo blevet hængende lige siden, siger Elin Schulze, kosmetolog, fodplejer og medindehaver af Jonnas Fod- og Skønhedsklinik og fortsætter:
- Det er jo vores mors barn det her. Det har hun startet helt fra bunden. Hun startede, da jeg gik i skole, hvor jeg hjalp til på klinikken efter skole. Det, der driver os, det er selvfølgelig, at vi gør en forskel. Og det vi gør, det er vi knaldgode til. Spørg selv vores kunder. Det er det allerbedste.
Kriser, der næsten ødelagde
Berith og Elin Schulze er begge meget passionerede kosmetologer og fodplejere, og de er enige om, at der især er én ting, der er fedt, når de er på arbejde:
- Det, vi går mest op i, er, når folk har nogle specielt vanskelige fødder. Det elsker vi, fordi så bliver vi udfordret lidt, siger Elin Schulze til TV2 ØSTJYLLAND.
- Ja, og hælrevner, stemmer Berith Schulze i.
Det har dog ikke kun været lutter lagkage for de to søskende og indehavere. I klinikkens levetid har den skullet igennem hele to kriser, hvor de to søstre havde svært ved at få det til at hænge sammen økonomisk.
- Den ene krise var Schlüter med kartoffelkuren (1980'erne, red.), og den anden var finanskrisen. Der måtte vi overleve begge gange, og det har ikke været sjovt. Det var hårde tider dengang. Jeg tror endda, at min søster og jeg ikke fik løn i en måned eller to bare for at få lov til at beholde vores mors forretning, siger Elin Schulze.
Kærlighed overvinder alt
Men via søskendekærlighed har de hjulpet hinanden gennem kriser både i forhold til klinikken, men også i privatlivet.
På et tidspunkt blev Elin syg og kunne derfor ikke arbejde i klinikken. I den periode tog søsteren Berith over og var nødt til at håndtere klinikken alene.
- Klinikken kunne slet ikke være til uden hende. Hun klarede det hele alene hernede i den svære tid. Så det er helt fantastisk. Vi gør alting sammen. Vi er gode til at bakke hinanden op, og i svære kriser har vi altid været gode til at snakke om tingene, og vi har været gode til at hjælpe hinanden, siger Elin Schulze.
På klinikken er det ikke kun kvinder, der kan blive forkælet. Der er også lavet pakkeløsninger til kærestepar samt mødre og døtre. Desuden overvejer de to indehavere at lave mande-dage, hvor klinikken kun er åben for mænd:
- Det er eksploderet med antallet af mænd, der er blevet faste kunder i forhold til at få vokset deres ryg. Vi har tænkt på at lave en dag for mænd, hvor de bare kan sidde heroppe og hygge lidt, siger Elin Schulze.
I forbindelse med klinikkens 40 års jubilæum havde de to søstre inviteret selveste dronning Margrethe. De fik desværre et afslag.
- Ja, vi er åbenbart ikke fine nok, siger Berith Schulze og griner.
I videoen øverst i artiklen kan du se en video af fejringen af jubilæet.