Tidligere drabschef: - Betonklodser kan tyde på terror

En 33-årig mand blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør bag dobbeltlukkede døre, og nu er der sat betonklodser op i Frederiksgade i Aarhus. Men politiet vil intet sige om sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Fredag blev der sat betonklodser op i Frederiksgade.

Går man igennem den nederste del af Frederiksgade i Aarhus, vil man kunne se, at der nu er sat betonklodser og blomsterkummer op.

Politiet vil ikke be- eller afkræfte nogen sammenhæng, men klodserne er blevet sat op, efter at der sent mandag aften pløjede en Mercedes gennem gaden mod flere grupper af mennesker, som måtte springe for at undvige den.

- Vi har ingen kommentarer, så det kan jeg ikke sige noget om, lyder det lørdag morgen fra vagtchefen hos Østjyllands Politi.

Betonklodser kan tyde på terror

Den 33-årige chauffør blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør bag dobbeltlukkede døre. Derfor har det ikke været muligt at få noget at vide om sigtelsen. 

- Når der er dobbeltlukkede døre, er det alvorligt.

Sådan lyder vurderingen fra Jens Møller, der er tidligere vicepolitiinspektør og drabschef i Københavns Politi.

- Der er fortilfælde med sager fra Nice, Berlin og Stockholm, hvor terror er sket med køretøjer. Og de nye betonklodser kunne tyde på, at det er det, der har været forsøgt på her, siger Jens Møller til TV2 ØSTJYLLAND.

Klodserne er stillet ved nye gule krydser, som er sprayet på jorden. Foto: TV2 Østjylland

- De kan dog også være blevet sat op, fordi man nu er blevet bevidst om, at det er et potentielt sted for den slags hændelser.

Da den 33-årige blev anholdt, var han i første omgang sigtet for overtrædelse af våbenloven, da politiet observerede to store knive i bilens førerside, og han havde en mindre kniv i jakkelommen. 

Ingen information om hændelsen

Det er anklagemyndigheden, der beder om dobbeltlukkede døre for at holde kortene tæt til kroppen.

- Normalt ved et retsmøde kan medierne se den sigtede sidde i retten og høre sigtelsen. Men når dørene er dobbeltlukkede, er der ingen anden information at hente end tidspunktet for hændelsen, forklarer Jens Møller.

Jens Møller var mange år i Københavns Politi som vicepolitiinspektør og drabschef. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Østjyllands Politi vil heller ikke kommentere på det generelle trusselsniveau i Aarhus.

- Når politiet helt afviser at svare på, hvorvidt der er en generel trussel, er det ofte, fordi man ikke tør afvise det blankt, hvis der så skulle ske noget, for trusselsniveauet er generelt højt i Danmark. Omvendt vil man som udgangspunkt dog advare, hvis der er en meget konkret trussel, siger Jens Møller.

Kan skade efterforskningen på fri fod

Den 33-årige blev varetægtsfængslet i fire uger, og politiet hører fortsat gerne fra vidner til episoden. Han blev pågrebet, efter at han selv havde ringet efter vejhjælp, da han var i et solouheld.

- Når den 33-årige mand bliver varetægtsfængslet, er det, fordi dommeren har fundet en begrundet mistanke for, at han kan være skyldig i sigtelsen. Og at han på fri fod enten ville kunne skade efterforskningen eller igen begå noget kriminelt, siger Jens Møller. 

Der er også stillet blomsterkummer op i gågade-delen af Frederiksgade. Foto: TV2 Østjylland

Politiet har generelt været meget fåmælt omkring sagen og kun nævnt den med få linjer i døgnrapporten. Den tidligere drabschef vurderer, at der kan komme mere ud til offentligheden om cirka tre uger efter fristforlængelsen, men at det kan tage alt fra fire måneder til et års tid, før der ligger et anklageskrift. 

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her