VIDEO: Se hele Dyne-Larsens hemmelige museum

Dyne-Larsens og butikskæden Jysks historie gennem 40 år fra den første dag til i går er kommet på museum, men det er ikke for alle.

Udgivet Opdateret
VIDEO: Kom med indenfor i det hemmelige dyne-museum.

Go'dav! Jeg hedder Lars Larsen. Jeg har et godt tilbud til dig!

Introduktionen til reklamer for dyner og puder fra silkeborgenseren Lars Larsen er velkendt af mange mennesker. I år kan han og butikskæden Jysk fejre 40 års jubilæum i dynebranchen, og det er der kommet en helt særlig jubilæums-fejring ud af.

På Jysks hovedkontor i Brabrand er der nemlig åbnet et helt nyt museum med alt fra dyner til tilbudsskilte, der gennem de seneste 40 år har været en del af Dyne-Larsens arbejde.

Det, synes jeg, er meget hyggeligt, at man ligesom kan mindes gamle dage.
Lars Larsen, Jysk

- I Jysk har vi mange historier, og vi kan godt lide at fortælle vores historier. Vi kan godt lide at have styr på vores rødder, og vi kender jo historien helt fra dag ét, fordi Larsen stadig er her, siger projektleder hos Jysk Carl-Erik Stubkjer til TV2 ØSTJYLLAND.

Ifølge projektlederen har museet længe været på tegnebrættet.

Det er gået stærkt for Lars Larsens Jysk-kæde. Det begyndte med en butik i Aarhus i 1979, og nu er der flere tusinde. / Foto: Ulrich Borch - Ritzau Scanpix

- Vi har egentlig haft idéen i lang tid, fordi både Larsens kone og jeg er samlere, der samler alle mulige mærkelige ting.

Hovedpersonen selv er rimelig afslappet med nu at være kommet på museum:

- Det, synes jeg, er meget hyggeligt, at man ligesom kan mindes gamle dage, siger Jysk-grundlægger Lars Larsen til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Hør mere om, hvad Lars Larsen synes om at være hovedperson i sit eget museum.

Ikke for hr. og fru Danmark

Det er dog ikke alle, der kan få glæde af det nye museum. Det er nemlig meningen, at det skal bruges til at fortælle nye medarbejdere om historien bag Jysk-kæden.

Det er vigtigt for os at fortælle alle vores nye kolleger, hvad Jysk er for en størrelse, for at du har den der købmandsånd og kollegaånd i dig.
Carl-Erik Stubkier, Jysk

- Det skal bruges til at vise frem for vores kolleger, når de kommer på besøg. Det bliver brugt, når vi har nye medarbejdere, hvor vi samler dem i klumper og fortæller dem Jysks historie, siger projektlederen.

Dermed kan museet altså fremover bliver en stor brik i puslespillet, når nye medarbejdere skal introduceres for koncernen.

- Det er vigtigt for os at fortælle alle vores nye kolleger, hvad Jysk er for en størrelse, for at du har den der købmandsånd og kollegaånd i dig, fortæller Carl-Erik Stubkjer.

På museet er der blandt andet den her hæklede udgave af Dynekongen.

Men selvom museet altså ikke er ment som et åbent museum for den almindelige dansker, så kan man alligevel være heldig - hvis man spørger om lov.

- Vi er jo bange for, hvis der bliver alt for mange danskere, der kommer. Men prøv at ring, så kan vi se, om der er en tid eller en mulighed, og hvis man kommer i en samlet gruppe, så vil vi da gerne vise frem, siger Carl-Erik Stubkjer.

Tilbage i 2004 udgav Lars Larsen en selvbiografi, som blev uddelt til danske husstande og udkom på flere sprog.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her