Få overblikket: Her er de midlertidige studieboliger

I år er der 198 boliger, som er 50 flere end sidste år. En del er dem er allerede udlejet

Successen fra tidligere år bliver gentaget i de kommende måneder, når Startup Housing stiller midlertidige boliger til rådighed for byens nye, boligsøgende studerende. Og der er flere muligheder rundt om i Aarhus.

Der er 50 flere studieboliger end i 2015, og de fordeler sig på 10 enkeltværelser på Brandskolen i det nordlige Aarhus, beboelsesvogne på Godsbanen, lejligheder til bofællesskaber i Gellerup, 56 nye boliger på Pier 2 i den nye bydel Aarhus Ø og så 24 tomme lejligheder på Hejredalskollegiet.

Det er cirka 12.000 unge, der i år begynder på en videregående uddannelse i Aarhus, og som for en dels vedkommende bliver fordelt i de midlertidige boliger til at begynde med. Allerede nu har en større gruppe lejet sig ind. 

Glad for at kunne hjælpe endnu flere
- Igen i år har Studenterhus Aarhus, Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune arbejdet tæt sammen for at give et bidrag til at løse den midlertidige mangel på studieboliger omkring studiestart. Det løser naturligvis ikke hele udfordringen, men signalerer, at vi alle kan bidrage til at hjælpe de studerende, indtil de finder en permanent bolig, forklarer borgmester Jacob Bundsgaard (S).

I indslaget kan du se mere til de unges boligjagt, som nu for rigtig mange er gået i gang. 

Kristian Würtz (SF), rådmand for Teknik og Miljø, glæder sig over, at det i år er lykkedes at udbyde flere midlertidige boliger end de tidligere år.

- Vores mål er, at alle unge aarhusianere har en god bolig, og derfor opfører vi en række nye ungdomsboliger i de kommende år. Med Startup Housing har vi en velfungerende midlertidig løsning til de mange nye studerende, der mangler tag over hovedet ved studiestart, og med de ekstra boliger på Pier 2, kan vi i år hjælpe endnu flere, siger han.

Det er fjerde år i træk, at det brede Startup Housing-samarbejde kører.

 

Rabih

Rabih genvalgt som spidskandidat for Radikale Venstre trods kampvalg

Sol skov efterår

Tæt på varmerekord mandag

20181030-175602-A_23Mb

Efter aflyste festivaler: Nu samles der vinterforråd ind til udsatte

Covid-19 Live:
Superliga

Coronakrisen breder sig hos superliganedrykker

20201031-132216-L-1920x1277we

Her er de fem nye danske risikoniveauer for coronavirus

Royal Denmark 01

19-årige fra Grenaa åbner online tøjsalg midt i coronatiden