Oplevede eksplosion på nærmeste hold: - Det her måtte ikke ske
Torsdag blev tre personer sendt på Rigshospitalet efter en gaseksplosion på et skib i Grenaa, hvilket både har rystet øjenvidner og medarbejdere på skibsværft.
Brand-, politi- og redningsmandskab var torsdag morgen til stede på Grenaa Havn, efter der opstod en gaseksplosion på et skib ud for Nordhavnsvej.
En hændelse som øjenvidnet Arif Osman oplevede på tæt hold.
- Pludselig hørte jeg en slags eksplosion og kunne se sort røg fra skibet, siger Arif Osman til TV2 ØSTJYLLAND.
Tre personer kom svært til skade og blev efterfølgende reddet ud og fløjet til Rigshospitalet. Yderligere to blev tjekket for røgforgiftning.
Ifølge oplysninger fra Østjyllands Politi fredag eftermiddag er de tilskadekomne fortsat i kritisk tilstand.
Berørte af situationen
Arif Osman var til stede på havnen i forbindelse med sit arbejde som kranfører og blevet meget påvirket af situationen.
- Jeg håbede, at der ikke var nogen, der var kommet til skade. Det var ikke så nemt for mig at høre, da jeg kommer fra Syrien, hvor jeg også har hørt eksplosioner, fortæller han.
Ligeledes har situationen også påvirket medarbejderne på Grenaa Skibsværft, der fortsat tilbydes krisehjælp.
- Det her måtte ikke ske. Det er sket, men det må bare ikke ske igen. Vi er selvfølgelig dybt berørte og tænker meget på de tre mennesker, der kæmper for livet og deres familier, siger bestyrelsesformand for Grenaa Skibsværft, Esben Møller til TV2 ØSTJYLLAND.
Fredag morgen har han sammen med resten skibsværftet afholdt et fællesmøde for at give en opdatering på situationen og takke medarbejderne, der hjalp til med redningsaktionen torsdag.
Undersøgelse skal fortælle, hvad der gik galt
Bestyrelsesformand Esben Møller kan dog endnu ikke fortælle, hvad der præcis udløste en gaseksplosion torsdag morgen. Ifølge ham er politiets brandteknikere på stedet lige nu.
- Vi vil ikke gisne om, hvad der er sket. Men det er utroligt vigtigt for os, at vi får en undersøgelse, der fortæller os hundrede procent, hvad der er gået galt. Det er den eneste måde, vi kan komme videre på og undgå sådan en fejl en anden gang, siger han.
Han fortæller samtidig, at faren for gaseksplosion altid er noget, de er meget opmærksomme på, og derfor er han meget overrasket over, at dette kunne ske.
- Det får total opmærksomhed fremover. Det er noget, som man altid arbejder med, men det bliver selvfølgelig intensiveret, siger Esben Møller.
Indtil der er mere ro på situationen, har medarbejderne fået oplyst, at de – såfremt de ønsker det – kan arbejde videre med andre typer reparationer på de andre skibe.