Ny novellesamling sætter absurd coronatilværelse under lup

Ni forfattere er gået sammen om en ny novellesamling, hvor både det svære, det sjove og det absurde under coronatilværelsen sættes under lup.

Udgivet Opdateret
Mette Reinhardt Jakobsen er én af de ni forfattere, der står bag en ny novellesamling om den absurde situation, som vi alle lige nu står i.

Det er ikke meget mere end en måneds tid siden, at fænomener som coronapoliti og stormløb mod genbrugsstationer havde virket absurde. Ikke desto mindre er det nu hverdag.

Hele landet - vel efterhånden det meste af verden - har nemlig oplevet gennemgribende ændringer i deres hverdag på baggrund af virussens indtog.

Det var vigtigt for mig at få fældet det ned, så vi også husker den del af det om ti år.
Mette Reinhardt Jakobsen, forfatter

Og den hverdag - med alt hvad den indebærer af både tragedier og absurditeter - har ni forfattere nu valgt at skildre i hver deres novelle, som snart kan læse i den nye novellesamling 'Hvor er du?'.

Mette Reinhardt Jakobsen fra Aarhus er en af dem. I sin novelle fortæller hun om den fiktive familiefar og karrieremenneske Thorkild, der føler, at hans frihed er blevet taget fra ham.

- Det hele er ikke bare rosenrødt, folk der bager surdejsbrød og er flinke ved hinanden. Der er også andre kræfter på spil, og det var vigtigt for mig at få fældet det ned, så vi også husker den del af det om ti år, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.

Coronabetjente i supermarkedet

- Min novelle er måske lidt morsom nogen steder, og jeg har da overvejet, om man overhovedet kan tillade sig at være det, når konteksten dybest set er ret alvorlig, siger Mette Reinhardt Jakobsen.

I novellen kommer hun blandt andet ind på det nye fænomen 'coronapolitiet', hvor man i stigende grad ser, at private holder øje med hinanden og med løftede pegefingre minder hinanden om det, hvis andre ikke helt lever op til egen fortolkning af, hvordan man skal opføre sig i de her dage.

Coronapolitiet er nok det mest interessante fænomen, fordi der pludselig er kommet nogen helt nye sociale koder.
Mette Reinhardt Jakobsen, forfatter

For eksempel det trusselsbrev, som et vaffelbageri i Fjellerup modtog, da de - helt i overensstemmelse med politiets anbefalinger - valgte at holde åbent. Den historie kan du læse her.

- Coronapolitiet er nok det mest interessante fænomen, fordi der pludselig er kommet nogen helt nye sociale koder og måder at omgås hinanden på, siger Mette Reinhardt Jakobsen og fortsætter:

- Jeg synes personligt, at det kan være meget akavet at være nede og handle, fordi man har den her fornemmelse af, at man går rundt og vogter over hinanden og danser rundt om hinanden. Jeg er lidt spændt på, hvad der sker, når det hele åbner op igen.

Stormløb mod genbrugspladser

- Genbrugsstationen er åben. Thorkild skal derud. Han er endelig fri, lyder det i Mette Reinhardt Jensens novelle, om den absurde situation, hvor genåbningen af en genbrugsplads pludselig bliver et lys for enden af tunnelen i en krisetid.

Og sådan har mange helt sikkert oplevede det, da genbrugsstationerne i landet over åbnede op til påsken.

Den 6. april oplevede man for eksempel i Horsens en flere kilometer lang kø til genbrugspladsen, hvor Hjemmeværnet blev sat ind til at omdirigere trafikken, så den ikke spærrede for blandt andet udrykningskøretøjer. Den historie kan du læse her.

Den endelige udgivelse af novellesamlingen om coronakrisen, der i disse dage ændrer vores alles hverdag, er i bedste meta-stil udskudt netop på baggrund af netop coronakrisen.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her