Sundhedsstyrelsen: Nu kan du afbryde selvisolation tidligere

Nære kontakter skal fremover ikke isolere sig. Desuden kan man afbryde selvisolation, når symptomer ophører.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Ifølge vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Probst er der forsvarligt at lempe restriktionerne. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Af Ritzau

Fremover kan smittede afslutte selvisolation, når de ikke længere har symptomer på coronavirus, og der er gået fire dage fra testtidspunkt.

Det oplyser Sundhedsstyrelsen.

Styrelsen oplyser desuden, at de nye anbefalinger træder i kraft med det samme.

Har man ikke symptomer, skal man isolere sig i fire dage, efter at man har fået et positivt PCR-svar.

Situationen kræver balance

Desuden skal nære kontakter til smittede ikke længere isolere sig. Nære kontakter skal tage en lyntest eller PCR-test tre døgn efter, at den smittede person er testet positiv.

- Der skal være en balance mellem den situation, vi står i, og de anbefalinger, vi har. Den seneste tids markante stigning i antallet af smittede har haft store konsekvenser for samfundet. Virkelig mange mennesker har måttet selvisolere sig, og mange arbejdspladser har haft meget svært ved at fungere.

Virkelig mange mennesker har måttet selvisolere sig, og mange arbejdspladser har haft meget svært ved at fungere.
Helene Probst, vicedirektør i Sundhedsstyrelsen

- Samtidig vurderer vi, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt at lempe på vores anbefalinger, fordi vi har så høj immunitet i befolkningen, og fordi vi har beskyttet dem, der er i øget risiko for at blive alvorlig syge, siger vicedirektør i Sundhedsstyrelsen Helene Probst i pressemeddelelsen.

Fokus på at forebygge smitte

Får man symptomer på covid-19, skal man isolere sig og få en PCR-test hurtigst muligt.

I pressemeddelelsen lyder det, at de nye anbefalinger vil betyde, at der sker mere smitte.

- Med den øgede samfundssmitte er det vigtigt, at vi passer ekstra godt på den del af befolkningen, som er i øget risiko. Lige nu er smitten blandt befolkningen over 65 år let faldende, hvilket formentlig både skyldes revaccination, og at de passer godt på sig selv.

- Men vi skal alle fortsat have stort fokus på de smitteforebyggende råd og fortsætte med at have en helt særlig opmærksomhed på at undgå smitte på plejehjem og sygehuse, siger Helene Probst.

I pressemeddelelsen lyder det, at der ikke længere er sammenhæng mellem antallet af smittede med covid-19 og personer, der bliver indlagt på hospitalerne.

Det skyldes ifølge Sundhedsstyrelsen, at der er en omfattende immunitet i befolkningen. Det er, fordi mange er vaccineret og revaccineret. Mange har også været smittet med coronavirus.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her