Hjælp til børn af psykisk syge
Mange børn med psykisk syge forældre lades i stikken, fordi de ikke selv lader sig mærke med, at de har problemer.
Er det mon min skyld, at far er deprimeret? Det er et spørgsmål mange børn, der har en psykisk syg far eller mor. Derfor har Århus Kommune søsat et projekt, som er støttet af Socialministeriets SATS-midler. Således sætter Århus Kommune nu fokus på børn, der har en psykisk syg forælder.
Børnene skal have viden og de skal have mulighed for at tale med andre børn, som er i samme situation. Børn, som har en sindslidende forælder, ser nemlig ofte ud til at have det fint. De klarer sig upåklageligt i hverdagen - og for at skåne børnene er der ingen, der taler med dem om mors eller fars sygdom. Konsekvensen er, at børnene lades alene med deres usikkerhed og bekymring over den syge forælder.
- Det er vigtigt, at disse børn får støtte. De er 100% loyale over for deres syge mor eller far, og derfor beder de ikke selv om hjælp. Men vi ved, at det er vigtigt for børnene at få mulighed for at få vendt alle de svære tanker og følelser, udtaler rådmand Flemming Knudsen.
Som led i projektet "kontakt med psykisk syge forældre og deres børn" vil der i løbet af sensommeren 2003 blive etableret samtalegrupper i Århus Kommune for børn mellem 10 og 16 år. Grupperne tilknyttes de fire lokalpsykiatriske centre.