Kunstværker og central plads renoveret: Skeletter trak arbejdet ud
26 skeletter fra Middelalderen har trukket en renovering af en central plads ud. Men nu er det arbejdet slut, og de lokale kan igen bruge pladsen.
I Randers har Slotspladsen og 13 kunstværker fået en overhaling, oplyser kommunen på sin hjemmeside.
Pladsen er blevet sat i stand for at skabe et mere indbydende miljø i midtbyen, lyder det.
Blandt andet er der lavet nye bænke, og belægningen er lavet om, så den matcher resten af midtbyens gader.
Arbejdet på Slotspladsen har været udfordret af stedets historie. Der er nemlig fundet mange velbevarede skeletter fra middelalderen i forbindelse med renoveringen.
Derudover har vejret drillet.
- Det er ikke nogen hemmelighed, at vi undervejs har været udfordret af både dårligt vejr og ikke mindst de mange velbevarede middelalderskeletter, som dukkede op i forbindelse med gravearbejdet. De er til gengæld en interessant tilføjelse til historien om stedet, siger midtbykoordinator Line Heydorn på Randers Kommunes hjemmeside.
Kunstværker ramt af lastbiler
I alt er der fundet. 26 middelalderlige skeletter, som arkæologer mener har været begravet i forbindelse med Gråbrødreklosteret, som lå på det sted, der i dag hedder Slotspladsen tilbage i 1700-tallet.
Renoveringen af Slotspladsen er ikke helt færdig endnu. I den kommende tid vil en stor hvid væg blive beplantet med rynkeblad, vedbend, snebolle og løgplanter.
For lokale har Slotspladsen været kendt for sine 13 hvide kugler, et kunstværk af Per Neble, der hedder 'Et Randersspil.' De har også fået en kærlig hånd i forbindelse med renoveringen.
- De hvide kugler var efterhånden noget medtagede af blandt andet møder med bakkende lastbiler. Nu er skaderne i betonen udbedret, og så snart vejret bliver bedre, får vi dem også malet, siger Line Heydorn.