Mads bruger sin jul på at lave festmåltid til udsatte
Mads Bjerre Solberg er initiativtager til projektet 'Giv julen mening', og i aften er han i køkkenet for at give knap 80 gæster en mindeværdig aften
Mads Bjerre Solberg har kastet sig ind i et af de slags projekter, det er svært ikke at have en vis sympati for.
Med initiativet 'Giv julen mening' har han inviteret udsatte grupper og andre, der ikke har overskud i julen, til julemiddag i Randers. Nærmere bestemt i Remisen i Tøjhushavekvarteret.
- Tilmeldingen lukkede klokken 23.59 i aftes, for vi skal have mulighed for at pakke gaver ind. Vi endte på knap 80. Det er 70 tilmeldte i december alene, så det er fantastisk, siger Mads Bjerre Solberg til tv2oj.dk.
Juleaften for udsatte søger gæster
Til daglig er han køkkenchef på Café Blicher, men hans arbejde i cafeen er ikke relateret til den frivillige aften.
Tre slags sild og masser af sovs
Flere sponsorer har meldt sig, så arrangementet kunne lade sig gøre, og med kompetente folk i køkkenet lyder det til, at julemiddagen bliver overdådig.
- Der er garanti for, at der er noget ordentligt at spise. Tre slags sild, rejer, varmrøget laks, flæskesteg, sprængt okse, røget andebryst. Det er næsten misundelsesværdigt, ikke? Der er også traditionel and med svesker og æbler, brune og hvide kartofler, og selvfølgelig er der brun sovs, remser Mads Bjerre Solberg op.
Han fortæller, at der er mange forskellige typer blandt de knap 80 tilmeldte.
- Der er både enlige og en storfamilie, der ikke har overskuddet til juletravlheden og så kommer Hus Forbi med nogle, siger Mads Bjerre Solberg.
I alt er der 26 frivillige i gang juleaften for at give de tilmeldte en god jul.