Kom med lægeassisten ud at køre: Stærkt, kontrolleret og sikkert
Det kræver evner at styre en akut lægebil med knapt 300 hestekræfter og fuld udrykning sikkert gennem trafikken. Derfor sender Regionen 50 medarbejdere på køreteknisk kursus disse dage.
Jyllandsringen er i denne uge fyldt med lægeassistenter, som skal blive endnu bedre til at køre sikkert gennem gaderne i højfart for både deres egen og alle trafikanters skyld.
- Vi ved, at der er en øget risiko ved at køre udrykningskørsel. Derfor vil vi gøre det så sikkert som muligt for vores personale og for borgerne i region Midtjylland, siger Ronni Sander til TV2 ØSTJYLLAND.
Ronni Sander er driftsleder i Region Midtjylland og står for at afvikle de køretekniske kurser. Selvom det ikke er et lovkrav, mener Ronni Sander stadig, at det er vigtigt at prioritere dette kursus.
- Jeg håber, at vores nuværende og tilkommende folk får en ekstra tryghed i at køre ude i trafikken og, at vi på denne måde også bruger mindst mulige af skatteborgernes penge på at vedligeholde køretøjerne, fortæller Ronni Sander.
Parmediciner og lægeassistent Bo Simonsen er glad for at kurset bliver prioriteret, selvom han har mange års erfaring bag rettet. Han mener, at det er vigtigt at øve problematiske situationer og nødprocedurer på et lukket anlæg, inden han skal gøre det ude i trafikken.
- Jeg håber, at hvis det værst tænkelig sker, når jeg er ude at køre med lægeambulance, så ved jeg, hvad jeg skal gøre og reagere, siger Bo Simonsen.
Bo Simonsen mener også, at de moderne biler udgør en udfordring for lægeambulancerne i trafikken, som er vigtigt, at man er forberedt på.
- Biler er så tekniske i dag med gode højtalere, som gør, at selvom vi bruger udrykning og horn, så kan bilisterne nødvendigvis ikke høre os. Det gør, at bilisterne bliver bange, når vi ”pludselig” kommer, og kan reagere voldsomt. Og det skal vi lægeambulancer være klar på, mener Bo Simonsen.