Nu bliver det mere 'bøvlet' at få en privat bådebro

Skal alle ansøgninger om private bade- og bådebroer i fremtiden afvises? Det spørgsmål har byrådspolitikerne i Silkeborg nu taget stilling til.

En privat bro til enten at hoppe i søen og tage en dukkert eller hoppe i båden til en sejltur rundt på én af de mange søer.

Den slags broer er der allerede mange af i Silkeborg Kommune, for gennem årene har lodsejere på stribe fået grønt lys til at bygge private boer ud i vandet.

Nu har forvaltningen så anbefalet politikerne at ændre praksis.

Årsagen til ændringen er tre sager i Skanderborg og Holstebro, hvor kommunernes godkendelse af bådebroer er blevet underkendt i Planklagenævnet.

Derfor var der også stor debat om emnet til ugens byrådsmøde, som til sidst endte ud i, at de foreslåede retningslinjer blev forkastet. Det betyder, at forvaltningen alligevel ikke - som foreslået - pr. automatik skal afvise nye ansøgninger om etablering af private bade- og bådebroer.

Der blev dog ikke vedtaget nye retningslinjer. I stedet bliver det nu det politiske udvalg i kommunen, der skal tage stilling til alle sager om broer enkeltvis - sag for sag.

De nye retningslinjer er væk, og det er positivt
Trine Roungkvist (K), medlem af Klima- og Miljøudvalget

- De nye retningslinjer er væk, og det er positivt, for det skaber muligheder for de bådejere, der gerne vil have en bådebro, så det er jeg rigtig glad for, siger Trine Roungkvist, der er medlem af Klima- og Miljøudvalget for Konservative - det udvalg, som altså fremover skal vurdere hver enkelt ansøgning om bådebroer.

Formanden for Klima- og Miljøudvalget, Rune Kristensen (S), peger dog på, at det kan skabe lidt usikkerhed.

- Vi har nu ikke længere nogle retningslinjer, som borgerne kan navigere efter. Det skal vi finde ud af, hvordan vi håndterer, og så må vi se, om vi på et tidspunkt kan få lavet nogle retningslinjer, som man som borger kan navigere ud fra, siger Rune Kristensen.

Han frygter, at grundejerne med en dispensation i hånden fra kommunen, bliver skuffede, fordi Planklagenævnet måske senere underkender beslutningen.

- Når en forvaltning anbefaler, vi skal ændre retningslinjer, fordi en myndighed over os har ændret praksis, så mener jeg ikke, vi reelt har særlig stor mulighed for at ændre noget. Men nu må vi prøve det af, siger Rune Kristensen.

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her