Kommune undskylder: Handicappet har ventet i ni måneder på vigtigt svar

Ansøgningsprocessen virker simpel, men kommunens svar på Kurt Rasmussens ansøgning lader endnu vente på sig.

Udgivet Opdateret

Kurt Rasmussen er i limbo. 

Grundet senfølger fra covid-19 har han mistet førligheden i sådan en grad, at det er besværligt for ham at bevæge sig ret langt fra hjemmet i Hørning i Skanderborg Kommune. 

- Jeg kan ikke holde ud at stå op ret lang tid af gangen, siger Kurt Rasmussen,

Hvis man køber den, så har man jo en. Så skal man ikke have tilskud til den.
Kurt Rasmussen

Kommunal stilstand

En af Kurt Rasmussens kæreste ejendele er elscooteren 'Skovduen', men heri ligger også sagens kerne. 

Elscooteren ejes ikke af Kurt Rasmussen. 

Han har derimod været nødsaget til at leje 'Skovduen' for at kunne færdes uden for sin egen hoveddør.  

Kurt Rasmussen er i dag førtidspensionist i Skanderborg Kommune, og dermed kan han søge om tilskud til et køb af en elscooter - en mulighed, han valgte at gøre brug af i august sidste år. 

Og det er her den limbo-lignende tilstand træder i kraft. 

Selvom Kurt Rasmussen afsendte sin ansøgning om tilskud til køb af elscooter afsted for ni måneder siden, har han stadig ikke fået afklaring.

- Jeg forstår det ikke. Det er jo kommunen selv, der har gjort mig opmærksom på muligheden om at søge tilskud. Det overrasker mig, siger Kurt Rasmussen.  

Træls tendens

- Det er uacceptabelt, at mennesker med handicap skal vente så længe på at få et svar, siger formanden hos Danske Handicapforeninger, Thorkild Olesen og fortsætter: 

- Det kan ikke være så svært at sagsbehandle på sådan nogle ansøgninger.

Danske handicaporganisationer peger på, at Kurt Rasmussens sag er et eksempel på et større problem med store udsving i ventetider på sagsbehandling. 

- Hvis man søger om at få en handicapbil, så kan man vente i omkring 100 uger, mens hvis man søger et par nye øjne, kan man være heldig at vente i to dage. Det er meget forskelligt, men tilfældet her er meget ekstremt, siger Thorkild Olesen

Dyrt drøn

Prislejet på en elscooter kan ligge omkring alt fra 15.000 kroner til 40.000 kroner. Ifølge Kurt Rasmussen, er der dog en helt særlig årsag til, at han ikke bare kan tage ud for at købe sig sin egen elscooter. 

- Reglerne er så firkantede, så vidt jeg forstår, at hvis man køber den, så har man jo en. Så skal man ikke have tilskud til den.  

Af den grund har Kurt Rasmussen måtte lægge 900 kroner om måneden for at beholde 'Skovduen'

- Det er ikke holdbart i længden at bruge penge på den her måde, siger Kurt Rasmussen. 

TV2 Østjylland har i forbindelse med denne historie forsøgt at få en kommentar fra Skanderborg Kommune. 

På mail skriver Myndigheds- og Sekretariatschef Mette Thorsgaard Erhardsen følgende:

- Vi har stort fokus på at behandle ansøgninger om hjælpemidler hurtigst muligt, da vi ved, det betyder meget for borgerne. Men vi anerkender, at der er sager, som vi ikke får behandlet hurtigt nok. Sagspuklen betyder desværre øgede ventetider på sager om hjælp til forbrugsgoder som elscootere og lignende. Her er ventetiden på nuværende tidspunkt længere end det politisk fastsatte niveau, og det beklager vi. 

Seneste nyt

Dit digitale aftryk

Vi indsamler information for at huske indstillinger, forbedre sikkerheden og analysere statistik. Vi sporer dig ikke systematisk på vores hjemmeside eller på tværs af andre hjemmesider og apps. Du kan altid ændre dit samtykke. Klik på detaljer, hvis du vil vide mere.

Du kan altid ændre dine præferencer senere.

Her kan du finde en oversigt over hvilke cookies vi potentielt sætter.
Du kan se flere detaljer om vores cookies her