Vanrøgtssag: 27 hunde fundet i skidt og afføring

27 vanrøgtede hunde fra en gård nord for Randers er blevet indleveret til Dyreinternatet i Brande. Fire måtte aflives. Resten bliver nu passet og plejet

Dyrenes Beskyttelses internat i Brande har igen fået travlt. I onsdags modtog internatleder Kent Karlsen 27 vanrøgtede hunde fra en gård nord for Randers.

- Der er nogle hunde, der er hentet på en gård nord for Randers. De har gået i staldbygning og skur hos en privat ejer, og de har tydeligvis ikke fået, hvad de har brug for, fortæller internatlederen til TV MIDTVEST.

De 27 hunde er små blandingshunde i alderen tre måneder og opefter. Hundene blev alle fundet i en dårlig forfatning. Fire var så dårlige, at de måtte aflives. 

Hundene blev fundet under kummerlige forhold på en gård nord for Randers.
Hundene blev fundet under kummerlige forhold på en gård nord for Randers. Foto: Dyrenes Beskyttelse

- Vi har været alle hundene igennem, og de er blevet vaccinerede, har fået loppe- og ormekur og fået renset tænder. Og så er de blevet vasket og klippet, fordi de var smurt ind i deres eget afføring, fortæller Kent Karlsen.

Flere af hundene bar rundt på så meget skidt og afføringen i pelsen, at det var nødvendigt at klippe store dele af pelsen af. 

- Vi havde en lille en, der fik klippet 700 gram pels væk. Og hunden vejer altså kun omkring fire kilo, så det er jo meget overvægt at slæbe rundt på.

Det var politiet, der kontaktede Dyrenes Beskyttelse. Og det er langt fra første gang, det sker. I den sidste tid har der været flere sager om vanrøgtede dyr, der har fundet vej til internatet i blandt andet Brande.

- Det er jo et udtryk for, at flere mister overblikket over deres dyr. Pludselig står de med 27 hunde og har ikke overskud til at varetage deres behov. Og det er jo hver dag, de skal passes og plejes og ikke kun, når der er tid, fortæller Kent Karlsen.

Nu får hundene omsorg og kærlig pleje af personalet på internatet i Brande. 
Nu får hundene omsorg og kærlig pleje af personalet på internatet i Brande.  Foto: Dyrenes Beskyttelse

De tilbageværende 23 hunde bliver nu passet og plejet på internatet. Hundene er sky, fordi de formentlig ikke er blevet socialiseret.

- Men de er ikke gale, og der er ingen af dem, der knurrer eller virker aggressive, så vi forventer, at de hurtigt kan komme ud og få et godt liv i nye familier.

VIDEO: I november 2016 fandt politiet 24 vanrøgtede hunde, hvoraf 11 måtte aflives. Pixie overlevede, og nu har hun fået nyt hjem.

 

Guldsmede frygter røvere med mundbind

Guldsmede frygter røvere med mundbind

regionshospital Regionshospitalet Silkeborg sygehus hospital

Ny udmelding: Der er ikke sket brist i patientsikkerheden på Silkeborg Sygehus

corona test podning

Mange danskere skammer sig over at få corona - 19-årig følte sig som 'et monster'

COVID-19 LIVE
Mundbind

Fejl hindrer folk i at se deres coronasvar på sundhed.dk

mundbind søren brostrøm

Her er Sundhedsstyrelsens dokumentation for, at mundbind virker

havbrug

Ny udvikling i sag om millionsvindel: Miljøordfører vil have bedre kontrol med havbrug