Aarhusianske Ida Una blev toer ved Melodi Grand Prix

19-årige Ida Una kom helt frem til finalen, men blev slået på målstregen af dansk-australieren Anja Nissen

Det blev lige ved og næsten for 19-årige Ida Una fra Aarhus, da hun lørdag aften optrådte ved Dansk Melodi Grand Prix i Boxen i Herning.

Den unge sangerinde kom hele vejen til finalen og var blandt de tre finalister. Men hun måtte nøjes med en andenplads og se sig slået af dansk-autralieren Anja Nissen.

På forhånd var Ida Una ellers alle bookmakernes favorit med hendes sang 'One', og den unge Aarhus-pige levererede da også et brag af et show, da hun først var på scenen i den indledende runde og senere i finalen.

I sidste ende valgte seerne dog anderledes - Ida Una fik 26 pct. af stemmerne i finalen, imens Anja Nissen løb med hele 64 pct. af dem. På tredjepladsen kom svenske Johanna Beijbom.

19-årige Ida Una fra Aarhus gav den ellers fuld gas på scenen i Boxen, men måtte nøjes med en andenplads i det stærke felt. 
19-årige Ida Una fra Aarhus gav den ellers fuld gas på scenen i Boxen, men måtte nøjes med en andenplads i det stærke felt.  Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Vinderen blev altså i stedet sangerinden Anja Nissen med nummeret 'Where I Am'. Hun bliver dermed Danmarks repræsentant i Eurovision Song Contest, der afholdes til maj i Kiev i Ukraine.

Mange fremhævede undervejs et enormt stærkt felt i år, og derfor var intet da heller ikke givet på forhånd, selvom Ida Una var favorit blandt spiludbyderne. 

VIDEO: TV 2 | ØSTJYLLAND mødte Ida Una under Grand prix-forberedelserne i går, fredag. Se interviewet med den unge aarhusianske sangerinde her.
Anne Arentoft Kristensen - Kompostdronning

Anne vil bruge naboernes haveaffald til at skabe bæredygtigt landbrug

Brian Svenningsen 03

Store byggeplaner i letbaneby: Brians hjem kan ende i skyggen

Mette Frederiksen

Mette F. med corona-opsang: Debat om restriktioner afspejler ikke alvoren i Europa

COVID-19 LIVE
mundbind

Butikskæder: Obligatorisk mundbind går over al forventning

respirator hospital

Pressede hospitaler sender coronapatienter videre

def_thumb,50_percent

- Det er ikke med stor glæde, men vi er nødt til at vise samfundssind