Klar til travl aften: Brandbiler, brag og barbecue på menuen
Udover praktiske forberedelser til en af årets travleste aftener, så har brandvæsnet også brugt dagen på en mindst lige så vigtig ting.
De er klar til en af årets potentielt hårdeste aftener.
Men som før enhver anden storm er der stilhed - også hos Østjyllands Brandvæsens station i Aarhus midtby.
Derfor er der god tid til forberedelserne, både af den seriøse og mere hyggelige slags.
Så imens kollegaer efterser brandbilerne og tester at stigen og vandslangerne virker nede i gården, er brandmand Martin Thomsen gået op i stationens køkken for at gøre klar til noget mindst lige så vigtigt, nemlig nytårsmiddagen.
- Vi har bestilt noget lækkert kød udefra. Det står og marinerer i en dry rub, og det har vi så på grillen i 8-10 timer, fortæller brandmanden, mens han er i gang med en dressing til salaten.
Brandfolkene, der skal være på vagt nytårsaften er både fastansatte og frivillige, og efter klokken 16 er holdet blevet 30 procent større.
Derfor skal der masser af mad til, og når nytårsaften skal foregå i brandmandsuniform i stedet for kjole og hvidt, synes Martin Thomsen, at menuen også skal understrege, at det er en særlig festlig aften.
- Jeg kan godt lide, at det bliver lækkert, når vi skal have noget at spise. Det behøver ikke at være kedeligt, specielt ikke nytårsaften, siger han og kigger til de store stykker kød på grillen.
- Vi skal hygge om højtiderne - også herinde på brandstationen, tilføjer han.
Traditionen tro en travl aften
Brandvæsnet har nok også tænkt klogt i at fylde maverne godt op, når Martin Thomsens Texas-inspirerede nytårsmenu bliver serveret. For i årenes løb har erfaringen vist, at nytårsaften meget vel kan blive en travl og lang aften.
Det, spår indsatslederen hos Østjyllands Brandvæsen Anders Jensen, også vil være tilfældet i år.
- Vi gør selvfølgelig klar til, at der kommer til at ske lidt mere, end der plejer, indleder han og forklarer så, hvordan vindforholdene spiller ind. Derudover er der så også de sædvanlige udfordringer nytårsaften, når krudt, alkohol og fest blandes sammen.
- Men vi har sat beredskabet efter det og har opgraderet massivt, pointerer Anders Jensen.