Ingen nye stjerner: Status quo for østjyske restauranter
Onsdag formiddag blev Michelin Nordic Guide 2016 lanceret på en pressekonference på Hotel d'Angleterre, og det var Michael Ellis, Global Direktør for Guide Michelin, der præsenterede årets udgave af den nordiske hotel- og restaurantguide - Michelin Nordic Guide 2016.
Præsentationen var som altid ventet med spænding over hele landet, og det gjaldt også i Østjylland, hvor Restaurant Frederikshøj med Wassim Hallal i spidsen var blevet nævnt som en mulig kandidat til at hente hele to Michelinstjerner.
- Der er en lille sommerfugl i maven. Jeg regner dog med, at vi beholder vores ene stjerne og viser dem, at vi kan det, og så må vi kigge på det til næste år, lød det fra kokken til TV 2 | ØSTJYLLAND inden uddelingen.
Og det blev da også "kun" til en enkelt stjerne til stjernekokken, der har som mål at hente den anden Michelinstjerne inden for en kort årrække.
Wassim Hallal: Michelin er et mål for mig
- Det var lidt som forudset. Vi skal bevise, vi er stjernen værd, inden vi kan nå op til nummer to. Det er konservativt og benhårdt arbejde. Men når man får dem, har man gjort sig fortjent til dem, siger Wassim Hallal.
Derfor var han heller ikke rigtig skuffet over, at det i denne omgang ikke blev til en stjerne mere.
- Jeg vidste godt inde i mig selv, at der ikke ville komme så meget, lyder det fra kokken.
Substans i Frederiksgade i Aarhus kan også fortsat bryste sig af at beholde sin Michelinstjerne, som de fik for et års tid siden. Det samme kan Restaurant Gastromé, der fik tildelt en Michelinstjerne for et års tid siden, selvom restauranten blot var et halvt år gammel.
Norsminde Kro var nævnt blandt mulige kandidater til at modtage en Michelinstjerne, men kroen blev - ligesom andre restauranter i det østjyske - forbigået i dag.
Du kan se reaktioner fra Restaurant Frederikshøj samt interview med Wassim Hallal øverst i artiklen.