Kom igen: Sædbank tilbyder VR-briller til donorer
Nu kan unge mænd få en mere livagtig oplevelse, hvis de besøger sædbanken.
En dansk sædbank tager nye midler i brug for at få donorerne til at komme igen.
I mere end én forstand. For sædbanken Cryos International indfører VR-briller for at tiltrække nye donorer efter en mere tør corona-periode og for at løfte oplevelsen for deres sæddonorer.
- Det bliver mere livagtigt. Du får en helt anden oplevelse, siger Helle Sejersen Myrthue, CCO hos Cryos International til TV2 ØSTJYLLAND.
Sædbanken Cryos International holder til på Vesterbro Torv i centrum af Aarhus.
Corona gav færre donationer
Under corona-perioden har donorerne været nødt til at bestille tid til donation, og ifølge sædbanken har det givet færre donationer. Samtidig havde Cryos International lukket for optag af nye donorer i perioder, hvor smitten var på sit højeste.
- Vi håber, at flere unge mænd synes, det kunne være interessant at prøve og har lyst til det. Vi gør det jo, fordi vi gerne vil gøre lidt ekstra for vores donorer. Det er en meget nobel gerning, de udfører, siger hun.
Er det, fordi donorerne har svært ved at få udløsning?
- Nej, det er ikke derfor. Mig bekendt har jeg ikke hørt om nogen, der har svært ved at komme. Det er simpelthen for at give en anden oplevelse, siger Helle Sejersen Myrthue.
Hvordan bliver jeg sæddonor?
For at blive sæddonor hos Cryos skal du:
- Være mellem 18 og 45 år
- Have et godt fysisk og mentalt helbred
- Må du ikke tage daglig medicin
Du skal udfylde et ansøgningsskema, tage indledende sædprøver, have en klinisk undersøgelse og godkendes endeligt.
Læs mere om processen og kriterierne her.
Vil følge med tiden
Helle Sejersen Myrthue fortæller, at sædbanken gerne vil følge med tiden. De ved, at den teknologiske løsning er in hos de unge mænd, som er deres målgruppe.
- Kan vi lave opmærksomhed om det og få nye donorer til at komme ind, fordi de tænker ’wow, det lyder spændende’, så er det absolut rart for os og for kvinderne, der kan få opfyldt deres drøm om at få et barn, siger hun.
VR-brillerne er håndfri, så donoren kan vælge film udelukkende med øjnene. Desuden er brillerne lavet af et materiale, der kan tåle grundig rengøring mellem hvert besøg.
- Du får tingene tættere på, du kan kigge rundt til siderne og selv vælge rundt i lokalet, hvad du vil kigge på. Man føler, man sidder inde i et andet lokale og er meget mere med, siger Helle Sejersen Myrthue.
Stadig gammeldags skærme
De første briller har været installeret i sædbanken i Aarhus i en måneds tid.
- Det, vi ser, er, at dem, der har valgt det én gang, vælger det også anden gang. Så jeg tror, der er en rigtig god oplevelse ved at bruge det, siger hun.
Helle Sejersen Myrthue forsikrer, at de stadig har de gammeldags skærme til at hænge i kabinerne, hvis man ikke vil have en oplevelse med VR-briller på.
- Det her er et frivilligt valg for dem, der har mod på og lyst til det, siger hun.
I videoen herunder kan du få en fornemmelse af oplevelsen med VR-briller.