Vandt eftertragtet pris - nu vælter bookingerne ind
Efter at have vundet prisen for Danmarks bedste bøfsandwich er Cafe Ella blevet booket op til begge ører i flere måneder.
Med ét blev Cafe Ella landskendt, da chefkok Jimmy Bjerregaards selvkreerede bøfsandwich blev kåret som landets bedste.
Nu vælter reservationerne ind på cafeen, der har hjemme på Museum Horsens, og indtil for nylig levede et stille liv.
- De kommer fra hele landet, fortæller Jimmy Bjerregaard om sine mange nye gæster.
Det er Bøfsandwich-entusiasterne De Brune Riddere, der hvert år uddeler prisen for Danmarks bedste bøfsandwich. Og selvom Cafe Ella er helt ny i konkurrencen, overvældede dens tilsovsede bøfsandwich dommerne fuldstændig.
- Han har lavet sovsen espagnole, og det er en proces, som kan tage dage, hvor man koger urter, fond og koger den ind. Så kører han den op med karamel, der er lavet på citronsaft og appelsinsaft. Det er brun sovs på 'crack cocaine', sagde bøfsandwichanmelder Lasse Görlitz fra De Brune Riddere om årets vinder.
VIDEO: Se Cafe Ella blive overrasket med prisen her:
Den anmeldelse har vakt genlyd blandt danske bøfsandwich-fans over hele landet. For ikke længe efter at Jimmy Bjerregaard blev overrasket med prisen, begyndte bookingerne at vælte ind.
Siger nej til mange
Fordi cafeens køkken ikke er voldsomt stort, og fordi Jimmy Bjerregaard sætter en dyd i, at der skal være kvalitet på tallerkenen, laver de maksimalt omkring 40 bøfsandwich om dagen.
Det betyder, at Cafe Ella nu har bookinger for hele foråret, fortæller chefkokken.
- Vi siger nej til virkelig mange mennesker. Så hvis vi havde haft plads, lyst og overskud, kunne vi sagtens skyde 200-300 afsted på en dag, siger han.
Men nu står Jimmy Bjerregaard hver eneste dag og prøver at følge med den intense efterspørgsel fra kunderne. Konkret betyder det, at han hver dag skal lave store mængder af sin hjemmelavede sovs.
- Rigtig meget af min tid går med sovsen, fortæller han.
Cafeen har lige ansat tre ekstra medarbejdere, og Jimmy Bjerregaard håber, at det er nok til at kunne følge med.