Jimmy vinder fornem pris: - Jeg er i chok
Jimmy Bjerregaard kan kalde sig Danmarks bedste til at lave en helt bestemt ret.
Den brune sovs svøber sig om burgeren og indeholder karamelnoter og den rette mængde syre. De sprøde flæskesvær er let røget, og farsen i bøffen er æltet i hånden.
Det er nogle af elementerne i Danmarks bedste bøfsandwich, som Jimmy Bjerregaard har vundet prisen for.
- Det hele er sådan lidt surrealistisk. Jeg er lidt i chok og rigtig stolt, siger kokken, som ejer Café Ella i Horsens.
Ingen har formået det samme som Jimmy
Onsdag formiddag marcherede bøfsandwich-entusiasterne fra De Brune Riddere ind på Horsens Kunstmuseum, hvor Café Ella ligger, for at overrække ham prisen.
- Det hele er sket på to måneder. Det er fuldstændig vanvittigt. Jeg har opskaleret både køkken- og serveringspersonale, fordi jeg ville have, at det skulle gå godt. Men at vinde, det havde jeg sgu ikke regnet med - det troede jeg, jeg var for ny til, siger Jimmy.
Og anmelderne er også imponeret.
- Han gjorde noget, som ingen har formået før. Han lancerede sin bøfsandwich 1. november, og det er ret sent i året, siger Lasse Görlitz, som er formand for De Brune Riddere.
De Brune Riddere er en flok bøfsandwichentusiaster. Medlemmerne bruger deres egen tid og penge på at turnere landet rundt i jagten på den bedste bøfsandwich.
- Vi er en slags bøfsandwichevangelister. Det er et for sjov projekt, men vi tager det meget seriøst. Vi ved, hvor meget det betyder for dem, der vinder, siger Lasse Görlitz.
Bruns sovs på crack cocaine
Der var flere grunde til, at Jimmy Bjerregaard i år skulle have prisen. Kvaliteten på produkterne er i top, og så er den brune sovs noget for sig, lyder det.
- Han har lavet sovsen espagnole, og det er en proces, som kan tage dage, hvor man koger urter, fon og koger den ind. Så kører han den op med karamel, der er lavet på citronsaft og appelsinsaft. Det er bruns sovs på 'crack cocaine', siger bøfsandwichanmelderen.
Han roser også Jimmy for at finde på et helt nyt element - nemlig at putte flæskesvær på toppen.
- Det er en kulinarisk genistreg, siger Lasse Görlitz.
I starten af oktober meddelte Jimmy sin kone, at han ville være med i kampen om at lave den bedste bøfsandwich.
- Jeg vågnede bare om morgenen og sagde det over morgenmaden. Så tog vi på ferie, og det eneste jeg tænkte på var bøfsandwich, siger kokken.
Han åbnede Café Ella den 1. september 2021. Jimmy tog kokkeuddannelsen for mange år siden.
- Jeg kan ikke finde ud af andet end at lave mad. Jeg kan ikke engang finde ud af at tage opvasken, siger min kone, fortæller kokken.
Intens periode
Han valgte ikke at smage andres bøfsandwich eller læse anmeldelser undervejs for ikke at blive præget udefra. Det har været en intens proces at lave Danmarks bedste bøfsandwich, fortæller han.
- Jeg er glad for, at min familie har kunne holde mig ud de sidste to måneder, hvor jeg ikke har snakket om andet end bøfsandwich, siger Jimmy Bjerregaard.
Selvom han er beskeden, så lægger han ikke skjul på, at han kender sit håndværk.
- Efter så mange år i et køkken føler jeg selv, at jeg godt ved, hvad der smager godt, og hvad der passer godt sammen, siger kokken.
Han skal fejre sejren med en god middag med familien.
Bronzemedaljen for bedste bøfsandwich deles af to andre østjyske restauranter - Panorama Mad & Vin i Silkeborg og Restaurant Kohalen i Aarhus.
Vindere af 'Danmarks Bedste Bøfsandwich' gennem årene
Østjylland har stolte traditioner i konkurrencen om at lave Danmarks bedste bøfsandwich. Hele seks gange i træk og otte gange i alt er prisen endt i landsdelen.
2022: Café Ella, Horsens
2021: Panorama Mad & Vin, Silkeborg
2020: Panorama Mad & Vin, Silkeborg
2019: Rasses Skovpølser, Skanderborg
2018: Restaurant Kohalen, Aarhus
2017: Rasses Skovpølser, Skanderborg
2016: Grisen, Nørrebro, København
2015: Grisen, Nørrebro, København
2014: Havnens Perle, Aarhus
2013: Restaurant Vestre Baadelaug, Aalborg
2012: Havnens Perle, Aarhus